Тодорић спреман тужити Хрватску?

Ивица Тодорић наводно се спрема на тужбу против Хрватске.

Регион 16.08.2017 | 07:53
Тодорић спреман тужити Хрватску?
Неколико дана након откривања да руски Сбербанк води три арбитражна поступка, који могу послужити и као припрема за тужбу против хрватске државе, недјељник ''Национал'' јавља да се Тодорић спрема за спор с Хрватском.

Спор би могао почети у Холандији, а свој наставак добити у одвојеном поступку у Хрватској.

Посрнули Тодорић на тај би начин требао од државе наплатити енормну одштету. Како наводи ''Национал'', размјере те одштете могли би бити толики да се цијела та правна операција може упоређивати с државним ударом.

Тодорићев стратешки план за освету влади, ако ДОРХ против њега покрене акцију, ''Националу'' је крајем прошле седмице открио високи дужносник једне земље чланице ЕУ-а. Та земља показује интерес за активности Тодорића и појединих чланова његове породице, укључујући и Анту Тодорића.

Надокнада штете

"Он предузима припремне радње за покретање одговарајућег правног поступка у Холандији, и то против хрватске владе. Циљ поступка био би показати и доказати да је Тодорић као власник ''Агрокора'' претрпио знатну штету након доношења Леx Агрокора. Буде ли поступак по њега успјешан, могао би покренути и поступак којим би од државе тражио да му се надокнади штета.

Тодорић сматра да му је држава низом својих поступака украла око годину дана времена да сам покуша ријешити проблем и изаћи из кризе. Сада се показује да је кандидата за куповину концерна у кризи било, те да се о томе могло дискутовати још неко вријеме прије но што би банке покренуле процедуре које су се најављивале", испричао је за ''Национал'' страни извор.

Тај извор испричао је и како је у те припремне радње укључен и Анте Тодорић и да је он због те операције путовао у иностранство, гдје се савјетовао с иностраним адвокатима.

''Национал'' се преко посредника обратио Тодорићу. Посредник је особа за коју овај недјељник тврди да је несумњиво доказала да је у директном контакту с Тодорићем те да то што преноси, заиста одражава то што Тодорић тврди

"Разматрамо све опције"

Могућност покретања поступка против хрватске владе Тодорић није изричито демантовао.

"Разматрамо све опције", поручио је Тодорић.

"Свашта се може догодити. Међутим, ако они не дирају мене, нећу ни ја повлачити такав потез", открио је Тодорић свом савјетнику након упита ''Национала''.

Промишљања Тодорића да се упусти у правну битку с Хрватском, на трагу су оног што је преко истог посредника пласирао ''Националу'' средином маја. Он је тада изјавио:

"Упозоравао је владу који су потенцијални ризици ако се умијеша, што је на крају и направила. Детаљно се могу демантовати бројне неистине које се о пословању Агрокора недјељама пласирају јавности. А те неистине и дизајнирање кризе, коју свјесно или несвјесно у зону готово изван контроле гурају поједници, заправо су највише допринијели рађању привредне афере која је увела земљу у зону политичке неизвјесности".

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цар.

16.08.2017 12:08

Опљацкао народ ,зели јос и насу љепу,богме не бо исло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрцевци

16.08.2017 14:22

ИЗГЛЕДА ДА ЈЕ ТА ТВОЈА ЛИЈЕПА ОПЉАЦКАЛА ОПЕТ БИХ

ОДГОВОРИТЕ