Todorić spreman tužiti Hrvatsku?

Ivica Todorić navodno se sprema na tužbu protiv Hrvatske.

Region 16.08.2017 | 07:53
Todorić spreman tužiti Hrvatsku?
Nekoliko dana nakon otkrivanja da ruski Sberbank vodi tri arbitražna postupka, koji mogu poslužiti i kao priprema za tužbu protiv hrvatske države, nedjeljnik ''Nacional'' javlja da se Todorić sprema za spor s Hrvatskom.

Spor bi mogao početi u Holandiji, a svoj nastavak dobiti u odvojenom postupku u Hrvatskoj.

Posrnuli Todorić na taj bi način trebao od države naplatiti enormnu odštetu. Kako navodi ''Nacional'', razmjere te odštete mogli bi biti toliki da se cijela ta pravna operacija može upoređivati s državnim udarom.

Todorićev strateški plan za osvetu vladi, ako DORH protiv njega pokrene akciju, ''Nacionalu'' je krajem prošle sedmice otkrio visoki dužnosnik jedne zemlje članice EU-a. Ta zemlja pokazuje interes za aktivnosti Todorića i pojedinih članova njegove porodice, uključujući i Antu Todorića.

Nadoknada štete

"On preduzima pripremne radnje za pokretanje odgovarajućeg pravnog postupka u Holandiji, i to protiv hrvatske vlade. Cilj postupka bio bi pokazati i dokazati da je Todorić kao vlasnik ''Agrokora'' pretrpio znatnu štetu nakon donošenja Lex Agrokora. Bude li postupak po njega uspješan, mogao bi pokrenuti i postupak kojim bi od države tražio da mu se nadoknadi šteta.

Todorić smatra da mu je država nizom svojih postupaka ukrala oko godinu dana vremena da sam pokuša riješiti problem i izaći iz krize. Sada se pokazuje da je kandidata za kupovinu koncerna u krizi bilo, te da se o tome moglo diskutovati još neko vrijeme prije no što bi banke pokrenule procedure koje su se najavljivale", ispričao je za ''Nacional'' strani izvor.

Taj izvor ispričao je i kako je u te pripremne radnje uključen i Ante Todorić i da je on zbog te operacije putovao u inostranstvo, gdje se savjetovao s inostranim advokatima.

''Nacional'' se preko posrednika obratio Todoriću. Posrednik je osoba za koju ovaj nedjeljnik tvrdi da je nesumnjivo dokazala da je u direktnom kontaktu s Todorićem te da to što prenosi, zaista odražava to što Todorić tvrdi

"Razmatramo sve opcije"

Mogućnost pokretanja postupka protiv hrvatske vlade Todorić nije izričito demantovao.

"Razmatramo sve opcije", poručio je Todorić.

"Svašta se može dogoditi. Međutim, ako oni ne diraju mene, neću ni ja povlačiti takav potez", otkrio je Todorić svom savjetniku nakon upita ''Nacionala''.

Promišljanja Todorića da se upusti u pravnu bitku s Hrvatskom, na tragu su onog što je preko istog posrednika plasirao ''Nacionalu'' sredinom maja. On je tada izjavio:

"Upozoravao je vladu koji su potencijalni rizici ako se umiješa, što je na kraju i napravila. Detaljno se mogu demantovati brojne neistine koje se o poslovanju Agrokora nedjeljama plasiraju javnosti. A te neistine i dizajniranje krize, koju svjesno ili nesvjesno u zonu gotovo izvan kontrole guraju pojednici, zapravo su najviše doprinijeli rađanju privredne afere koja je uvela zemlju u zonu političke neizvjesnosti".

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Car.

16.08.2017 14:08

Opljackao narod ,zeli jos i nasu ljepu,bogme ne bo islo.

ODGOVORITE
Name

Mrcevci

16.08.2017 16:22

IZGLEDA DA JE TA TVOJA LIJEPA OPLJACKALA OPET BIH

ODGOVORITE