Словенци љути на Американце

Словеначки шеф дипломатије Карл Ерјавец пренио је америчким сенаторима незадовољство поводом става Вашингтона у спору Словеније са Хрватском.

Регион 15.08.2017 | 22:22
Словенци љути на Американце
САД заузимају позицију да је гранични спор двије земље билатерално питање и не желе да се опредјеле за заступање интереса било које од двије стране.

Ерјавец је у разговору са сенаторима на Брду код Крања рекао како је став словеначке владе да се ту ради о питању поштовања међународног права и одлуке коју је донио арбитражни суд, а коју Хрватска не признаје јер је Словенија "контаминирала суд", пренијела је агенција СТА. 

Што се тиче границе између Словеније и Хрватске, казао је сенаторима Ерјавец, ту је арбитражни суд донио коначну пресуду о копненој и морској граници поновивши више пута изречен став да ће Словенија одлуку арбитара поштовати и да то очекује и од Хрватске. 

Сенаторима, који су у посјети Словенији након Хрватске, словеначки министар је рекао да начин рјешења словеначко-хрватског граничног питања може бити модел и за друге граничне спорове у региону јер су сређене границе један од елемената за јачање стабилности, преноси Хина.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ем ти јарца

15.08.2017 21:01

САД се нигдје ни у ста не петља. Само гледају своја посла. Кад се буду раздвајале Горењска и Долењска, Словенија це реци да су то САД криве, а није него Итслија хоце своје а Аустрија своје. Исти слуцај са Далмацијом и остатком Хрватске. Србија хоце своје, Мадјарска своје а Италија своје. Ем ти јарца, све сто сам створио, ови развалисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћопави

15.08.2017 21:25

Када је Ћопави цртао границе, дао је цијело море Хрватској. БиХ треба да подржи Словенију да се њој да цијела Истра а БиХ да добије Дубровник (припао би територијално Српској) и Сплит (припао би територијално Федерацији). Тако би сви били задовољни и имали свој излаз на море (Хрватска би имала Задар). Овако, само спроводимо политику једног комунисте, а Хрватска је антикомунистичка земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биги бо

15.08.2017 22:40

Јојо медјународни суд и медјународно право .... спрдња ,примјер БиГ,Србија,Косово....треба ли гори примјер гдје је пао и медјунаридни суд и медјународно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

16.08.2017 07:45

Они су своји,они це се договорити.Било ста да треба ици на стету срба ту би они одма били први тако пустите ви њих ето иим Њемацка па нека им сад помогне!

Name

аџенда

16.08.2017 14:23

Какви своји, мрзе се више него што и једни и други, заједно мрзе Србе.