Slovenci ljuti na Amerikance

Slovenački šef diplomatije Karl Erjavec prenio je američkim senatorima nezadovoljstvo povodom stava Vašingtona u sporu Slovenije sa Hrvatskom.

Region 15.08.2017 | 22:22
Slovenci ljuti na Amerikance
SAD zauzimaju poziciju da je granični spor dvije zemlje bilateralno pitanje i ne žele da se opredjele za zastupanje interesa bilo koje od dvije strane.

Erjavec je u razgovoru sa senatorima na Brdu kod Kranja rekao kako je stav slovenačke vlade da se tu radi o pitanju poštovanja međunarodnog prava i odluke koju je donio arbitražni sud, a koju Hrvatska ne priznaje jer je Slovenija "kontaminirala sud", prenijela je agencija STA. 

Što se tiče granice između Slovenije i Hrvatske, kazao je senatorima Erjavec, tu je arbitražni sud donio konačnu presudu o kopnenoj i morskoj granici ponovivši više puta izrečen stav da će Slovenija odluku arbitara poštovati i da to očekuje i od Hrvatske. 

Senatorima, koji su u posjeti Sloveniji nakon Hrvatske, slovenački ministar je rekao da način rješenja slovenačko-hrvatskog graničnog pitanja može biti model i za druge granične sporove u regionu jer su sređene granice jedan od elemenata za jačanje stabilnosti, prenosi Hina.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Em ti jarca

15.08.2017 21:01

SAD se nigdje ni u sta ne petlja. Samo gledaju svoja posla. Kad se budu razdvajale Gorenjska i Dolenjska, Slovenija ce reci da su to SAD krive, a nije nego Itslija hoce svoje a Austrija svoje. Isti slucaj sa Dalmacijom i ostatkom Hrvatske. Srbija hoce svoje, Madjarska svoje a Italija svoje. Em ti jarca, sve sto sam stvorio, ovi razvalise.

ODGOVORITE
Name

Ћопави

15.08.2017 21:25

Када је Ћопави цртао границе, дао је цијело море Хрватској. БиХ треба да подржи Словенију да се њој да цијела Истра а БиХ да добије Дубровник (припао би територијално Српској) и Сплит (припао би територијално Федерацији). Тако би сви били задовољни и имали свој излаз на море (Хрватска би имала Задар). Овако, само спроводимо политику једног комунисте, а Хрватска је антикомунистичка земља.

ODGOVORITE
Name

Bigi bo

15.08.2017 22:40

Jojo medjunarodni sud i medjunarodno pravo .... sprdnja ,primjer BiG,Srbija,Kosovo....treba li gori primjer gdje je pao i medjunaridni sud i medjunarodno

ODGOVORITE
Name

Cica

16.08.2017 07:45

Oni su svoji,oni ce se dogovoriti.Bilo sta da treba ici na stetu srba tu bi oni odma bili prvi tako pustite vi njih eto iim Njemacka pa neka im sad pomogne!

Name

adženda

16.08.2017 14:23

Kakvi svoji, mrze se više nego što i jedni i drugi, zajedno mrze Srbe.