Атомски удар из Париза: Мбапе за 400.000.000 евра!

За крај! Операција довођења Нејмара је завршена упркос свим препрекама и скепси да ће успети, а следећи је Килијан Мбапе. Пари Сен Жермен је на примеру Нејмара показао да је све могуће овог лета, а са Мбапеом ће то на крају још једном потврдити.

Фудбал 16.08.2017 | 00:00
Атомски удар из Париза: Мбапе за 400.000.000 евра!
Трансфер Килијана Мбапеа ће бити реализован у финишу прелазног рока, јавља шпанска Марка. ПСЖ ће у последњим данима августа активирати и другу трансфер бомбу са којом ће послати јасну поруку да иде у освајање свега.

Најаве француских медија да је све договорено на релацији ПСЖ - Мбапе, а да је и Монако пред капитлуацијом добијају потврду из дана у дан. Разлог због којег прича није завршена је притисак под којим се налази ПСЖ после трансфера Нејмара.

Валсник француског клуба Насер Ал Келаифи је решио да мало успори ствари око Мбапеа док се не смири тло после довођења Нејмара. Није тајна да су Свеци многима стали на жуљ невероватном куповином Нејмара којом су померили границе у историји фудбала и на глобалном тржишту овог лета. Није тајна ни да ће УЕФА проверити сваки зарез у Нејмаровомтрансферу и да је француски клуб под далеко већом пажњом контролних органа због финансијског фер-плеја него што је то иначе случај са осталим великим трансферима. Зато је АлКелаифи решио да сачека неколико дана како би слегла прашина, па да у финишу прелазног рока уздрма планету и са Мбапеом.

Договор са играчем и његовим оцем је већ постигнут, а на крају ће пристати и Монако. Свеци ће Кнежевима платити 180.000.000 евра за обештећење плус додатних 20.000.000 евра за евентуалне бонусе. То је цена коју ниједан други клуб није могао да палти Монаку. Још толико новца ће ПСЖ морати да издвоји за плату Мбапеа и порез на њу, па ће цела операција на крају износити 400.000.000 евра.

Дакле, још неколико дана и ПСЖ ће постати и аутор другог највећег трансфера у историји фудбала...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар