Atomski udar iz Pariza: Mbape za 400.000.000 evra!

Za kraj! Operacija dovođenja Nejmara je završena uprkos svim preprekama i skepsi da će uspeti, a sledeći je Kilijan Mbape. Pari Sen Žermen je na primeru Nejmara pokazao da je sve moguće ovog leta, a sa Mbapeom će to na kraju još jednom potvrditi.

Fudbal 16.08.2017 | 00:00
Atomski udar iz Pariza: Mbape za 400.000.000 evra!
Transfer Kilijana Mbapea će biti realizovan u finišu prelaznog roka, javlja španska Marka. PSŽ će u poslednjim danima avgusta aktivirati i drugu transfer bombu sa kojom će poslati jasnu poruku da ide u osvajanje svega.

Najave francuskih medija da je sve dogovoreno na relaciji PSŽ - Mbape, a da je i Monako pred kapitluacijom dobijaju potvrdu iz dana u dan. Razlog zbog kojeg priča nije završena je pritisak pod kojim se nalazi PSŽ posle transfera Nejmara.

Valsnik francuskog kluba Naser Al Kelaifi je rešio da malo uspori stvari oko Mbapea dok se ne smiri tlo posle dovođenja Nejmara. Nije tajna da su Sveci mnogima stali na žulj neverovatnom kupovinom Nejmara kojom su pomerili granice u istoriji fudbala i na globalnom tržištu ovog leta. Nije tajna ni da će UEFA proveriti svaki zarez u Nejmarovomtransferu i da je francuski klub pod daleko većom pažnjom kontrolnih organa zbog finansijskog fer-pleja nego što je to inače slučaj sa ostalim velikim transferima. Zato je AlKelaifi rešio da sačeka nekoliko dana kako bi slegla prašina, pa da u finišu prelaznog roka uzdrma planetu i sa Mbapeom.

Dogovor sa igračem i njegovim ocem je već postignut, a na kraju će pristati i Monako. Sveci će Kneževima platiti 180.000.000 evra za obeštećenje plus dodatnih 20.000.000 evra za eventualne bonuse. To je cena koju nijedan drugi klub nije mogao da palti Monaku. Još toliko novca će PSŽ morati da izdvoji za platu Mbapea i porez na nju, pa će cela operacija na kraju iznositi 400.000.000 evra.

Dakle, još nekoliko dana i PSŽ će postati i autor drugog najvećeg transfera u istoriji fudbala...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar