Упорни Евертон добио шта је хтио...!

Сигурдсон на Гудисону за 50. 000. 000 евра! Исланђанин најскупљи играч у историји клуба са Гудисон парка!

Фудбал 15.08.2017 | 23:50
Упорни Евертон добио шта је хтио...!
Сага о Гилфију Сигурдсону коначно је готова! Пре свега, на радост навијача Евертона чији дрес ће обући исландски фудбалер, а Свонсију ће, како преноси угледни Дејли Телеграф припасти чак 50.000.000 евра на име обештећења.

То је клупски рекорд Евертона када су у питању трансфери, а претходни је држао, свега месец и по дана, голман Џордан Пикфорд који је на почетку прелазног рока стигао из Сандерленда за око 30.000.000 евра.

Овај 27-годишњи офанзивни везиста ће у среду одрадити лекарске прегледе после чега следи потписивање уговора са Карамелама.

Преговори две стране трајали су, малтене, од почетка летњег прелазног рока, Свонси се показао као тврд преговарач, али је тренер Евертона Роналд Куман био изузетно упоран и то му се на крају исплатило.

Рачунајући и овај трансфер клуб са Гудисон Парка је током летњег прелазног рока потрошио укупно 148.000.000 евра на обештећења.

Притом, требало би имати на уму рецимо да је Вејн Руни дошао као слободан играч у клуб у којем је и почео професионалну каријеру.

Дакле, поред Сигурдсона, и поменутих Рунија и Пикфорда, у тим Евертона током лета дошли су још и Мајкл Кејн, Дави Класен, Хенри Оњекуру, Сандро Рамирез и Цуцо Мартина.

Иначе, Сигурдсон је током претходне три сезоне за екипу Свонсија одиграо 128 утакмица и постигао 37 голова у свим такмичењима. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар