Uporni Everton dobio šta je htio...!

Sigurdson na Gudisonu za 50. 000. 000 evra! Islanđanin najskuplji igrač u istoriji kluba sa Gudison parka!

Fudbal 15.08.2017 | 23:50
Uporni Everton dobio šta je htio...!
Saga o Gilfiju Sigurdsonu konačno je gotova! Pre svega, na radost navijača Evertona čiji dres će obući islandski fudbaler, a Svonsiju će, kako prenosi ugledni Dejli Telegraf pripasti čak 50.000.000 evra na ime obeštećenja.

To je klupski rekord Evertona kada su u pitanju transferi, a prethodni je držao, svega mesec i po dana, golman Džordan Pikford koji je na početku prelaznog roka stigao iz Sanderlenda za oko 30.000.000 evra.

Ovaj 27-godišnji ofanzivni vezista će u sredu odraditi lekarske preglede posle čega sledi potpisivanje ugovora sa Karamelama.

Pregovori dve strane trajali su, maltene, od početka letnjeg prelaznog roka, Svonsi se pokazao kao tvrd pregovarač, ali je trener Evertona Ronald Kuman bio izuzetno uporan i to mu se na kraju isplatilo.

Računajući i ovaj transfer klub sa Gudison Parka je tokom letnjeg prelaznog roka potrošio ukupno 148.000.000 evra na obeštećenja.

Pritom, trebalo bi imati na umu recimo da je Vejn Runi došao kao slobodan igrač u klub u kojem je i počeo profesionalnu karijeru.

Dakle, pored Sigurdsona, i pomenutih Runija i Pikforda, u tim Evertona tokom leta došli su još i Majkl Kejn, Davi Klasen, Henri Onjekuru, Sandro Ramirez i Cuco Martina.

Inače, Sigurdson je tokom prethodne tri sezone za ekipu Svonsija odigrao 128 utakmica i postigao 37 golova u svim takmičenjima. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar