"Навијачка лична карта" - одлична руска идеја!

Руси решили да доскоче хулиганима. За улазак у Русију на Мундијал 2018 биће вам потребна "навијачка лична карта". Навијачи без ње неће моћи ни на стадион.

Фудбал 17.08.2017 | 10:00
"Навијачка лична карта" - одлична руска идеја!
Домаћини Светског првенства у фудбалу 2018. године решили су да већ сада предузму конкретне мере у борби против хулигана, како би осталим навијачима омогућили да уживају у туристичком обиласку Русије и фудбалу.

Мундијал ће окупити најбоље селекције света, али и озлоглашене навијаче групе из разних земаља, којима ће циљ бити ремећење јавног реда и мира, односно сукобављање са сличним фракцијама под другим заставама.

У то име, Русија је отворила информативни центар у својој канцеларији за туристе у Лондону, како би помогла Британцима везано за питања безбедности на Светском фудбалском првенству у Русији 2018. године, пренео је ББЦ.

Канцеларија "Посети Русију", која је сада у фази тестирања, биће званично отворена 1. септембра.

Током Европског првенства прошлог лета у Француској догодили су се бројни инциденти међу навијачима, а руске навијаче су окривили за повређивање више од 100 Енглеза.

"Желимо да Британци виде да су сва врата отворена. Могу да позову и поставе питање кад год желе. Због тога смо овде, да разрешимо њихове сумње око безбедности и да им олакшамо планирање путовања", рекао је Алексеј Черепанов из канцеларије "Посети Русију".

Канцеларија ће навијачима давати информације и о путовању и смештају, додао је он.

Русија је у склопу спречавања инцидената током Купа конфедерација у јуну, забранила појединим хулиганима да присуствују утакмицама.

Навијачима ће на Светском првенству бити потребна "навијачка лична карта", коју издаје руска влада као меру да се издвоје потенцијални изгредници. Без тих картица неће бити могућ улаз на стадион, а оне се могу користити и као виза за улазак у земљу.

Куп конфедерација је протекао без већих инцидената, а председник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Дјани Инфантино рекао је да је турнир био веома успешан.

Светско првенство одржаће се наредне године, од 14. јуна до 15. јула у 11 градова широм Русије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар