"Navijačka lična karta" - odlična ruska ideja!

Rusi rešili da doskoče huliganima. Za ulazak u Rusiju na Mundijal 2018 biće vam potrebna "navijačka lična karta". Navijači bez nje neće moći ni na stadion.

Fudbal 17.08.2017 | 10:00
"Navijačka lična karta" - odlična ruska ideja!
Domaćini Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine rešili su da već sada preduzmu konkretne mere u borbi protiv huligana, kako bi ostalim navijačima omogućili da uživaju u turističkom obilasku Rusije i fudbalu.

Mundijal će okupiti najbolje selekcije sveta, ali i ozloglašene navijače grupe iz raznih zemalja, kojima će cilj biti remećenje javnog reda i mira, odnosno sukobavljanje sa sličnim frakcijama pod drugim zastavama.

U to ime, Rusija je otvorila informativni centar u svojoj kancelariji za turiste u Londonu, kako bi pomogla Britancima vezano za pitanja bezbednosti na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, preneo je BBC.

Kancelarija "Poseti Rusiju", koja je sada u fazi testiranja, biće zvanično otvorena 1. septembra.

Tokom Evropskog prvenstva prošlog leta u Francuskoj dogodili su se brojni incidenti među navijačima, a ruske navijače su okrivili za povređivanje više od 100 Engleza.

"Želimo da Britanci vide da su sva vrata otvorena. Mogu da pozovu i postave pitanje kad god žele. Zbog toga smo ovde, da razrešimo njihove sumnje oko bezbednosti i da im olakšamo planiranje putovanja", rekao je Aleksej Čerepanov iz kancelarije "Poseti Rusiju".

Kancelarija će navijačima davati informacije i o putovanju i smeštaju, dodao je on.

Rusija je u sklopu sprečavanja incidenata tokom Kupa konfederacija u junu, zabranila pojedinim huliganima da prisustvuju utakmicama.

Navijačima će na Svetskom prvenstvu biti potrebna "navijačka lična karta", koju izdaje ruska vlada kao meru da se izdvoje potencijalni izgrednici. Bez tih kartica neće biti moguć ulaz na stadion, a one se mogu koristiti i kao viza za ulazak u zemlju.

Kup konfederacija je protekao bez većih incidenata, a predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Djani Infantino rekao je da je turnir bio veoma uspešan.

Svetsko prvenstvo održaće se naredne godine, od 14. juna do 15. jula u 11 gradova širom Rusije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar