Максимовић је и даље на цијени, хоће га Интер и Зенит!

Опет гужва око српског штопера!

Фудбал 18.08.2017 | 10:00
Максимовић је и даље на цијени, хоће га Интер и Зенит!
Прошлог лета је био један од звезда прелазног рока, постао је најскупљи српски фудбалер у историји, али Николу Максимовића није баш у потпуности огрејало сунце Напуља. Зато се овог лета све гласније прича о његовом одласку из Наполија. А кандидата за Максимовићев потпис не фали...

Интер и Зенит су последњи у низу клубова који су показали вољу да купе српског репрезентативца из Наполија. Да ли ће њихове жеље уродити плодом, зависи од воље Наполија да прода једног најскупљих играча у клупској историји.

Чињеница да Максимовић упркос високој цени није био битан шраф Наполитанаца у прошлој сеони. Сакупио је само 12 утакмица у свим такмичењима, имао је и проблема са повредама, али много већи проблем је био неповерење Маруција Сарија који је форсира друге опција на штоперским позицијама попут Кулибалија, Албиола, па и Кирикеша и Тонелија. То је сигнал да Максимовић нема кредит код стратега Наполитанаца, па су клубови попут Зенита и Интера помислили да је на продају.

Можда би се Сари и сложио за продају Максимовића, али проблем представља газда ДеЛаурентис који за сада одбија помисао да прода једну од највећих инвестиција. Међутим, и он се коцка да Максимовић проведе још једну сезону као резервиста што би значило и пад цене, односно губитак уложеног новца.

Интер је заинтересован за Максимовића с обзиром на велике промене у последњој линији. Медел је отишао у Бешикташ, Муриљо иде у Валенсију, тражи се купац за Ранокију, па Спалетиод штопера на располагању има само Миранду и новајлију Шкринијара. Потребно му је макар једно појачање Максимовићевог калибра. Што се Зенита тиче, и Манћини тражи централног бека, а новац неће бити проблем за богати руски клуб. Вероватно би и Максимовић прошао добро на финансијском плану у Санкт Петербургу.

Интер и Зенит чекају као запете пушке зелено светло од Де Лаурентиса да почну преговоре.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар