Maksimović je i dalje na cijeni, hoće ga Inter i Zenit!

Opet gužva oko srpskog štopera!

Fudbal 18.08.2017 | 10:00
Maksimović je i dalje na cijeni, hoće ga Inter i Zenit!
Prošlog leta je bio jedan od zvezda prelaznog roka, postao je najskuplji srpski fudbaler u istoriji, ali Nikolu Maksimovića nije baš u potpunosti ogrejalo sunce Napulja. Zato se ovog leta sve glasnije priča o njegovom odlasku iz Napolija. A kandidata za Maksimovićev potpis ne fali...

Inter i Zenit su poslednji u nizu klubova koji su pokazali volju da kupe srpskog reprezentativca iz Napolija. Da li će njihove želje uroditi plodom, zavisi od volje Napolija da proda jednog najskupljih igrača u klupskoj istoriji.

Činjenica da Maksimović uprkos visokoj ceni nije bio bitan šraf Napolitanaca u prošloj seoni. Sakupio je samo 12 utakmica u svim takmičenjima, imao je i problema sa povredama, ali mnogo veći problem je bio nepoverenje Marucija Sarija koji je forsira druge opcija na štoperskim pozicijama poput Kulibalija, Albiola, pa i Kirikeša i Tonelija. To je signal da Maksimović nema kredit kod stratega Napolitanaca, pa su klubovi poput Zenita i Intera pomislili da je na prodaju.

Možda bi se Sari i složio za prodaju Maksimovića, ali problem predstavlja gazda DeLaurentis koji za sada odbija pomisao da proda jednu od najvećih investicija. Međutim, i on se kocka da Maksimović provede još jednu sezonu kao rezervista što bi značilo i pad cene, odnosno gubitak uloženog novca.

Inter je zainteresovan za Maksimovića s obzirom na velike promene u poslednjoj liniji. Medel je otišao u Bešiktaš, Muriljo ide u Valensiju, traži se kupac za Ranokiju, pa Spaletiod štopera na raspolaganju ima samo Mirandu i novajliju Škrinijara. Potrebno mu je makar jedno pojačanje Maksimovićevog kalibra. Što se Zenita tiče, i Manćini traži centralnog beka, a novac neće biti problem za bogati ruski klub. Verovatno bi i Maksimović prošao dobro na finansijskom planu u Sankt Peterburgu.

Inter i Zenit čekaju kao zapete puške zeleno svetlo od De Laurentisa da počnu pregovore.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar