Ријечи литванске легенде: Јокић је већ прешао Сабониса...

Велике речи о српском центру.

Кошарка 17.08.2017 | 19:30
Ријечи литванске легенде: Јокић је већ прешао Сабониса...
Никола Јокић дане проводи у припреми за нову клупску сезону и изазове који га чекају са Денвер Нагетсима. Док одлични Сомборац ради на себи и свом телу, медији и даље покушавају да извуку што више података о њему, али и мишљења бројних стручњака о његовим играма и квалитетима.

Литвански портал Крепсинис разговорао је са Генералним менаџером Артурасом Карнишовасом. Пре свега, завртели су још једном причу о томе како је Денвер изабрао Николу.

„Многима је било јако тешко да замисле Николу у НБА лиги са телом и атлетским предиспозицијама које је имао. Али, ми смо гледали ширу слику. Погледали смо толико видео материјала са Николиним утакмицама. Одлучили смо се да га изаберемо као 41. пика, што је у глобалу умањило ризик, у случају да погрешимо с избором. Он је досад већ показао да се исплати“, поделио је Карнишовас своје мисли.

Он је чак упоредио Николу Јокића са најбољим литванским кошаркашем свих времена, Арвидасом Сабонисом.

„Имао сам прилике да играм са Сабонисом. Он је био један од најбољих дриблера, играча са лоптом у рукама. Никола га је чак прешао у том погледу, јер тако добро организује нападе“, сматра Карнишовас. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар