Riječi litvanske legende: Jokić je već prešao Sabonisa...

Velike reči o srpskom centru.

Košarka 17.08.2017 | 19:30
Riječi litvanske legende: Jokić je već prešao Sabonisa...
Nikola Jokić dane provodi u pripremi za novu klupsku sezonu i izazove koji ga čekaju sa Denver Nagetsima. Dok odlični Somborac radi na sebi i svom telu, mediji i dalje pokušavaju da izvuku što više podataka o njemu, ali i mišljenja brojnih stručnjaka o njegovim igrama i kvalitetima.

Litvanski portal Krepsinis razgovorao je sa Generalnim menadžerom Arturasom Karnišovasom. Pre svega, zavrteli su još jednom priču o tome kako je Denver izabrao Nikolu.

„Mnogima je bilo jako teško da zamisle Nikolu u NBA ligi sa telom i atletskim predispozicijama koje je imao. Ali, mi smo gledali širu sliku. Pogledali smo toliko video materijala sa Nikolinim utakmicama. Odlučili smo se da ga izaberemo kao 41. pika, što je u globalu umanjilo rizik, u slučaju da pogrešimo s izborom. On je dosad već pokazao da se isplati“, podelio je Karnišovas svoje misli.

On je čak uporedio Nikolu Jokića sa najboljim litvanskim košarkašem svih vremena, Arvidasom Sabonisom.

„Imao sam prilike da igram sa Sabonisom. On je bio jedan od najboljih driblera, igrača sa loptom u rukama. Nikola ga je čak prešao u tom pogledu, jer tako dobro organizuje napade“, smatra Karnišovas. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar