Радници БХРТ-а спремају штрајк

Због изузетно тешке финансијске ситуације у којој се налази БХРТ, Управни одбор Синдикалне организације БХРТ најавио је штрајк запослених и подношење кривичних пријава против генералног директора и његових сарадника.

Босна и Херцеговина 15.08.2017 | 13:11
Радници БХРТ-а спремају штрајк
Како наводе у Синдикалној организацији БХРТ овакве одлуке произашле су због игнорантског односа који већ дужи временски период исказује менаџмент спрам Синдикалне организације БХРТ.

''У складу са законском регулативом и законом у штрајку, у најкраћем могућем року покренућемо поцедуру заједно са чланством и свим синдикалним подружницама како би се организирао штрајк упозорења. На запосленима је да донесу одлуку и заједно са Управним одбором Синдиката преузму одговорност за тај корак и одреде датум почетка штрајка'', наводи се у закључцима Синдиката БХРТ, преносе федерални медији.

Како наводе у Синдикату БХРТ поред кривичних пријава против менаџмета БХРТ захтева се и његова смена.

''Остајемо код захтева за смену генералног директора јер се у међувремену ништа у нашем односу према том питању није промијенило. Потписивање споразума са Електропривредом, како год га ко тумачио, није заслуга генералног директора.  Понављамо захтјев за објављивањем висине примања менаџмента јер сматрамо да је менаџмент то дужан учинити у време кад од јавности тражимо подршку за опстанак куће. Сматрамо недопустивим да та екипа, која иза себе нема никаквих мерљивих и позитивних резултата и даље ужива у енормно високим примањима у односу на људе из програма у време кад је кућа на рубу гашења'', наводе из овог синдиката.

Из Синдикалне организација БХРТ наводе да неће никада пристати на парцијално исплаћивање личних доходака уз потпуно занемаривање обавеза према фондовима пензионог и здравственог осигурања, те пореским обавезама.

''Такође, Синдикална Организација БХРТ ће у складу са својим одговорним и праведним деловањем тражити одговорност директора, али и целокупног менаџмента који је дозволио да се запосленима који имају кредитна задужења исти на платној листи одбије, а да се средства не уплате банкама'', наводе у Синдикалној организацији.

Синдикат БХРТ позива чланове Парламента Босне и Херцеговине да појасне јавности, али и међународним институцијама, у чијем је интересу да упосленици БХРТ, у првом реду они у сектору директне производње програма, живе на ивици егзистенције.

''Позивамо их да појасне коме је у интересу да се људи, који имају обавезу да указују на све друштвене догађаје и процесе, па тако и на аномалије и негативне појаве, професионално представљају босанскохерцеговачкој јавности, доведу у стање сиромаштва. Било би веома корисно да грађанима БиХ, али и запосленима појасне зашто су им у БХРТ-у потребни гладни људи, да ли зато да могу управљати овом кућом како њима одговара'', наводи се у саопштењу.

Извор: Блиц

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бакир

15.08.2017 11:23

Кога заболе за страјк страјкајте и треба увијек сте страјкали нисте ниста ни радили зивите од народа и на тудзим ледзима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

15.08.2017 11:24

Па и ја кад хоцу дасе усликам платим тако кога приказујете и сликате нека вам плати

ОДГОВОРИТЕ
Name

wеq

15.08.2017 12:16

Ко су ови??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.08.2017 12:36

Да неће можде да прекину програм?! Не верујем, то ионако нико не би приметио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ап

15.08.2017 14:10

Па као и остале фирме ако не остварујете профит,УГАСИТЕ СИГНАЛ.Не знам коме штрајк кад Вас плаћа ( не ) држава.У РС Вас само понеко гледа ( пола државе ) значи и не треба да постојите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ап

15.08.2017 15:55

Кога уопште занима шта гледаш ти у РС-у?