ЛШ: За клуб, навијаче и државу!

Нокаут фазу квалификација за Лигу шампиона отварају Карабаг и Копенхаген.

Фудбал 15.08.2017 | 13:15
ЛШ: За клуб, навијаче и државу!
Почиње нокаут фаза Лиге шампиона!

У првој утакмици дана од 18 часова копља укрштају Карабаг и Копенхаген. Представник Азербејџана покушаће први пут да се домогне групне фазе елитног такмичења, мада је за разлику од претходна три пута знатно ближи.

Улазак Карабага у Лигу шампиона представљао би историјски успех не само за клуб, већ и за комплетну нацију, будући да је локација на којој се налази "политичко буре барута". О чему се заправо ради? 

Након распада Совјетског Савеза, регион Нагорно-Карабаг је постао спорна територија између Азербејџана и Јерменије која је окупирала поменуту област и на тај начин ставила до знања управи да ће утакмице морати да игра у Бакуу.

Влада ове земље схватила је пропагандну вредност учешћа у такмичењима под окриљем УЕФА, један је од већинских финансијера Коњаника и јасно је колико би челницима земље значио пласман у Лигу шампиона.

Можда и најбитнији фактор могло би да одигра више од 3.000 километара, колико је превалила експедиција Копенхагена до Бакуа, због чега ће домаћин морати да стекне пристојан капитал пред реванш у Данску.

ПРОЈЕКТОВАНИ САСТАВИ:

Карабаг (4-3-3): Шехић - Аголи, Гусејнов, Садихов, Медведев - Мичел, Гарајев, Ричард - Мадатов, Ндлову, Герје.

Копенхаген (4-2-2-2): Олсен - Бенгстон, Јохансон, Луфтнер, Анкерсен - Квист, Грегус - Томсен, Вербић - Сотирију, Сантадер.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар