LŠ: Za klub, navijače i državu!

Nokaut fazu kvalifikacija za Ligu šampiona otvaraju Karabag i Kopenhagen.

Fudbal 15.08.2017 | 13:15
LŠ: Za klub, navijače i državu!
Počinje nokaut faza Lige šampiona!

U prvoj utakmici dana od 18 časova koplja ukrštaju Karabag i Kopenhagen. Predstavnik Azerbejdžana pokušaće prvi put da se domogne grupne faze elitnog takmičenja, mada je za razliku od prethodna tri puta znatno bliži.

Ulazak Karabaga u Ligu šampiona predstavljao bi istorijski uspeh ne samo za klub, već i za kompletnu naciju, budući da je lokacija na kojoj se nalazi "političko bure baruta". O čemu se zapravo radi? 

Nakon raspada Sovjetskog Saveza, region Nagorno-Karabag je postao sporna teritorija između Azerbejdžana i Jermenije koja je okupirala pomenutu oblast i na taj način stavila do znanja upravi da će utakmice morati da igra u Bakuu.

Vlada ove zemlje shvatila je propagandnu vrednost učešća u takmičenjima pod okriljem UEFA, jedan je od većinskih finansijera Konjanika i jasno je koliko bi čelnicima zemlje značio plasman u Ligu šampiona.

Možda i najbitniji faktor moglo bi da odigra više od 3.000 kilometara, koliko je prevalila ekspedicija Kopenhagena do Bakua, zbog čega će domaćin morati da stekne pristojan kapital pred revanš u Dansku.

PROJEKTOVANI SASTAVI:

Karabag (4-3-3): Šehić - Agoli, Gusejnov, Sadihov, Medvedev - Mičel, Garajev, Ričard - Madatov, Ndlovu, Gerje.

Kopenhagen (4-2-2-2): Olsen - Bengston, Johanson, Luftner, Ankersen - Kvist, Gregus - Tomsen, Verbić - Sotiriju, Santader.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar