Пароди: Аранжман остаје на снази

Резидентни представник Међународног монетарног фонда /ММФ/ у БиХ Франческо Пароди изјавио је да проширени кредитни аранжман са БиХ остаје на снази до септембра 2019. године, како се и обавезала ова међународна финансијска институција, али је и констатовао да је очигледно да се реформе у БиХ не спроводе.

Босна и Херцеговина 15.08.2017 | 10:32
Пароди: Аранжман остаје на снази
"Први преглед програма који је био заказан за јануар још није окончан због кашњења у имплементацији мјера из фискалног и финансијског сектора, као и структуралних реформи у вези са унапређењем пословног окружења", рекао је Пароди за "Дневни аваз".

Он је истакао да особље ММФ-а и представници власти остају и блиском контакту у погледу свих политика и техничких аспеката проширеног аранжмана.

Пароди није могао потврдити значи ли то да је аранжман замрзнут, с обзиром на то да закон о акцизама није усвојен, нити је познато хоће ли се опет наћи у парламентарној процедури, као ни до када је рок за испуњавање обавеза.

У септембру се навршавају двије године откако је Извршни одбор ММФ-а одобрио трогодишњи аранжман БиХ, а власти, које су потписале писмо намјере, још нису испуниле преузете реформе, због чега је непознато када ће и хоће ли уопште БиХ добити другу траншу ММФ-а у износу од 155 милиона КМ.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

15.08.2017 11:30

ПАРОДИЈА је и држава и понашање политичко-банкарске екипе...само је то прескупа пародија!

ОДГОВОРИТЕ