Parodi: Aranžman ostaje na snazi

Rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ u BiH Frančesko Parodi izjavio je da prošireni kreditni aranžman sa BiH ostaje na snazi do septembra 2019. godine, kako se i obavezala ova međunarodna finansijska institucija, ali je i konstatovao da je očigledno da se reforme u BiH ne sprovode.

Bosna i Hercegovina 15.08.2017 | 10:32
Parodi: Aranžman ostaje na snazi
"Prvi pregled programa koji je bio zakazan za januar još nije okončan zbog kašnjenja u implementaciji mjera iz fiskalnog i finansijskog sektora, kao i strukturalnih reformi u vezi sa unapređenjem poslovnog okruženja", rekao je Parodi za "Dnevni avaz".

On je istakao da osoblje MMF-a i predstavnici vlasti ostaju i bliskom kontaktu u pogledu svih politika i tehničkih aspekata proširenog aranžmana.

Parodi nije mogao potvrditi znači li to da je aranžman zamrznut, s obzirom na to da zakon o akcizama nije usvojen, niti je poznato hoće li se opet naći u parlamentarnoj proceduri, kao ni do kada je rok za ispunjavanje obaveza.

U septembru se navršavaju dvije godine otkako je Izvršni odbor MMF-a odobrio trogodišnji aranžman BiH, a vlasti, koje su potpisale pismo namjere, još nisu ispunile preuzete reforme, zbog čega je nepoznato kada će i hoće li uopšte BiH dobiti drugu tranšu MMF-a u iznosu od 155 miliona KM.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

15.08.2017 13:30

PARODIJA je i država i ponašanje političko-bankarske ekipe...samo je to preskupa parodija!

ODGOVORITE