ЛШ - најава: Хофенхајм - Ливерпул...

Без одбрана! Клоп на Немце, то ће да пршти! Ливерпул на гостовању код Хофенхајма у дербију дана.

Фудбал 15.08.2017 | 11:15
ЛШ - најава: Хофенхајм - Ливерпул...
Двомеч Хофенхајма и Ливерпула спада међу најзанимљивије окршаје последње рунде квалификација за Лигу шампиона. Под вођством једног од најперспективнијих тренера Европе Јулијана Нагелсмана Хофенхајм је за само годину дана прешао пут од клуба који се једва спасао испадања из Бундеслиге до кандидата за пласман у елиту Старог континента. Међутим, ако неко познаје немачке ривале, онда је то менаџер Ливерпула Јирген Клоп, чија је екипа већ на првенственој премијери с Вотфордом показала старе бољке – одбрану прекида.

Уосталом, цела одбрамбена линија представља Клопову највећу главобољу откако је стигао на Енфилд. Прошла су већ три прелазна рока, а у суботњем шизофреном ремију са Вотфордом левог бека је опет играо Алберто Морено, који је по увреженом мишљењу већ одавно показао да није калибар за Ливерпул. Мада нису само ни имена проблем. Дејан Ловрен је у Саутемптону изгледао као сасвим поуздан штопер, али на Енфилду уме да заплови у празно.

Јасно је, Ливерпул је фаворит упркос свим тим дефанзивним проблемима, али имајући у виду навику Немаца да гурају лопту напред као логичан избор намећу се и типови на велики број голова. Одбране су слабији део у обе екипе. Ту ни Клоп нема око чега да брине чак и ако Филипе Коутињо неће играти "због проблема са леђима" - како у Ливерпулу очигледно називају намеру Барселоне да им украде најбољег играча - јер Мухамед Салах, Роберто Фирмно и Садио Мане уз подршку из позадине могу свакоме да направе проблем.

Кад је коначан исход у питању, домаћима ће ово бити прва европска утакмица у историји, дакле, искуство је дефинитивно на страни Црвених, за чијег ће нападача Фирмина овај меч имати посебан значај. Наиме, Бразилац је 2015. управо из Хофенхајма стигао на Енфилд. Ливерпул је без пораза у последњих шест окршаја с ривалима из Немачке, а сам Клоп водио је 16 пута неку од екипа против овог клуба и има учинак 5-6-5.

Међутим, Ливерпул последњих година не може да се похвали резултатима на гостовањима у Европи: на минулих 12 забележена је само једна победа, уз шест ремија и пет пораза. С друге стране, Хофенхајм је последњи неуспех на свом терену доживео још 14. маја 2016, због чега ниједан исход не би требало одбацити.

ХОФЕНХАЈМ – ЛИВЕРПУЛ (20.45)

Стадион: Рајн Некар Арена;
Капацитет: 30.154;
Судија: Бјор Кујперс;

Хофенхајм (3-5-2):  Бауман - Нортвајт, Хубнер, Фогт - Демирбај, Кадерабек, Полански, Зубер, Амири - Вагнер, Крамарић;

Ливерпул (4-3-3): Мињоле - Александер-Арнолд, Матип, Ловрен, Милнер - Хендерсон, Џан, Вајналдум - Салах, Фирмино, Мане.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

ХОФЕНХАЈМ
СТАНДАРД, ПРИЈАТЕЉСКА           4:2
ЂЕНОВА, ПРИЈАТЕЉСКА           2:3
ДЕРБИ, ПРИЈАТЕЉСКА           2:1
БОЛОЊА, ПРИЈАТЕЉСКА            3:0
ЕРФУРТ, КУП НЕМАЧКЕ         1:0

ЛИВЕРПУЛ
ХЕРТА, ПРИЈАТЕЉСКА           3:0
БАЈЕРН, ПРИЈАТЕЉСКА           3:0
АТЛЕТИКО МАДРИД, ПРИЈАТЕЉСКА           1:1 – ПЕН. 4:5
БИЛБАО, ПРИЈАТЕЉСКА           3:1
ВОТФОРД, ПРВЕНСТВО              3:3

18.00: Карабаг - Копенхаген
20.45: АПОЕЛ - Славија Праг
20.45: Јанг Бојс - ЦСКА Москва
20.45: Хофенхајм - Ливерпул
20.45: Спортинг - ФСЦБ

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар