LŠ - najava: Hofenhajm - Liverpul...

Bez odbrana! Klop na Nemce, to će da pršti! Liverpul na gostovanju kod Hofenhajma u derbiju dana.

Fudbal 15.08.2017 | 11:15
LŠ - najava: Hofenhajm - Liverpul...
Dvomeč Hofenhajma i Liverpula spada među najzanimljivije okršaje poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Pod vođstvom jednog od najperspektivnijih trenera Evrope Julijana Nagelsmana Hofenhajm je za samo godinu dana prešao put od kluba koji se jedva spasao ispadanja iz Bundeslige do kandidata za plasman u elitu Starog kontinenta. Međutim, ako neko poznaje nemačke rivale, onda je to menadžer Liverpula Jirgen Klop, čija je ekipa već na prvenstvenoj premijeri s Votfordom pokazala stare boljke – odbranu prekida.

Uostalom, cela odbrambena linija predstavlja Klopovu najveću glavobolju otkako je stigao na Enfild. Prošla su već tri prelazna roka, a u subotnjem šizofrenom remiju sa Votfordom levog beka je opet igrao Alberto Moreno, koji je po uvreženom mišljenju već odavno pokazao da nije kalibar za Liverpul. Mada nisu samo ni imena problem. Dejan Lovren je u Sautemptonu izgledao kao sasvim pouzdan štoper, ali na Enfildu ume da zaplovi u prazno.

Jasno je, Liverpul je favorit uprkos svim tim defanzivnim problemima, ali imajući u vidu naviku Nemaca da guraju loptu napred kao logičan izbor nameću se i tipovi na veliki broj golova. Odbrane su slabiji deo u obe ekipe. Tu ni Klop nema oko čega da brine čak i ako Filipe Koutinjo neće igrati "zbog problema sa leđima" - kako u Liverpulu očigledno nazivaju nameru Barselone da im ukrade najboljeg igrača - jer Muhamed Salah, Roberto Firmno i Sadio Mane uz podršku iz pozadine mogu svakome da naprave problem.

Kad je konačan ishod u pitanju, domaćima će ovo biti prva evropska utakmica u istoriji, dakle, iskustvo je definitivno na strani Crvenih, za čijeg će napadača Firmina ovaj meč imati poseban značaj. Naime, Brazilac je 2015. upravo iz Hofenhajma stigao na Enfild. Liverpul je bez poraza u poslednjih šest okršaja s rivalima iz Nemačke, a sam Klop vodio je 16 puta neku od ekipa protiv ovog kluba i ima učinak 5-6-5.

Međutim, Liverpul poslednjih godina ne može da se pohvali rezultatima na gostovanjima u Evropi: na minulih 12 zabeležena je samo jedna pobeda, uz šest remija i pet poraza. S druge strane, Hofenhajm je poslednji neuspeh na svom terenu doživeo još 14. maja 2016, zbog čega nijedan ishod ne bi trebalo odbaciti.

HOFENHAJM – LIVERPUL (20.45)

Stadion: Rajn Nekar Arena;
Kapacitet: 30.154;
Sudija: Bjor Kujpers;

Hofenhajm (3-5-2):  Bauman - Nortvajt, Hubner, Fogt - Demirbaj, Kaderabek, Polanski, Zuber, Amiri - Vagner, Kramarić;

Liverpul (4-3-3): Minjole - Aleksander-Arnold, Matip, Lovren, Milner - Henderson, Džan, Vajnaldum - Salah, Firmino, Mane.

POSLEDNJIH PET

HOFENHAJM
STANDARD, PRIJATELJSKA           4:2
ĐENOVA, PRIJATELJSKA           2:3
DERBI, PRIJATELJSKA           2:1
BOLONJA, PRIJATELJSKA            3:0
ERFURT, KUP NEMAČKE         1:0

LIVERPUL
HERTA, PRIJATELJSKA           3:0
BAJERN, PRIJATELJSKA           3:0
ATLETIKO MADRID, PRIJATELJSKA           1:1 – PEN. 4:5
BILBAO, PRIJATELJSKA           3:1
VOTFORD, PRVENSTVO              3:3

18.00: Karabag - Kopenhagen
20.45: APOEL - Slavija Prag
20.45: Jang Bojs - CSKA Moskva
20.45: Hofenhajm - Liverpul
20.45: Sporting - FSCB

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar