Набавка џемпера од 80.000 марака

Стара народна пословица каже “зими нигдје без коре хљеба, љети без капута”, с тим што је на примјеру Управе за индиректно опорезивање БиХ капут замијењен џемперима.

Босна и Херцеговина 15.08.2017 | 10:20
Набавка џемпера од 80.000 марака
Иако овог љета широм БиХ температуре достижу 40 степени целзијуса и иако су било какве прогнозе метеоролога за наступајућу зиму крајње преурањене, у УИО БиХ су вјероватно пошли од претпоставке да ће она бити дуга и хладна па су ријешили да се обезбиједе довољним количинама џемпера за своје службенике и службенице.



Према детаљима тендера расписаног 14. јула, а окончаног 3. августа ове године, управа ће набавити џемпере у вриједности од скоро 80.000 марака.



Прецизније, за набавку овог дијела униформе за своје женске и мушке раднике управа је издвојила 66.666 КМ, плус ПДВ.

У тендеру је, по обичају већине јавних институција у БиХ, прецизирано да се не захтијева гаранција за понуду, нити да уговор мора бити подијељен на лотове.

У тендеру није прецизирано да ли управа преферира посебну врсту материјала, односно да ли је нужно да џемпери буду од чисте рунске вуне или је дозвољена и синтетика.

Какогод, нема сумње да ће грађани БиХ с нестрпљењем ишчекивати исход тендера и одабир понуђача који ће бринути да службеници/службенице УИО не смрзавају у хладним ноћима, а да уз то и лијепо изгледају.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

тxт

15.08.2017 10:02

Гдје бацају старе џемпере да се и овај јадни народ обуче. Све што њима окрача или се више не свиђа нека само јаве народу свом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ј

15.08.2017 11:45

Кад је у питању провизија у кесу од набавке.онда нема везе који је је мјесец у питању..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имт

15.08.2017 16:26

УИО=МАФИЈА

Name

Уио

15.08.2017 14:14

Зелим бити објективан без обзира на афере које се везу за уио. Последњи дземпери су подјељени 2007 год. Мислим да постоје много веце бриге око уио које требају бити доступне јавности, ста је с пандором,директором за царине који је "смјењен" а и даље је главни цовјек који одлуцује и свему.! Ста са огромним износима пдв који се врацају фиктивним фирмама итд. Надам се да це Бн као и увијек објавити реално стање у уио која је приаватна фирма политицких фактора у БиХ који су на власти. Дземпери су најмањи проблем по мени. Ко год мисли да униформе не требају има право на то. Само се надам да их неце сити у Албанији као за Муп Р.С

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуо

15.08.2017 16:09

Тацно је потпуно да су у УИО дјемпери најмањи проблем али је и тацно да су Ж категорије које су дјелили просле године. БНТВ најреалније истице само један сасвим мали дио криминала,па би требали направити мало јацу анализу и доци до људи којима је преко главе криминала,непотизма,мобинга по вјери и нацији који је поготово изразен доласком новог менадзмента на целу са директором.