Nabavka džempera od 80.000 maraka

Stara narodna poslovica kaže “zimi nigdje bez kore hljeba, ljeti bez kaputa”, s tim što je na primjeru Uprave za indirektno oporezivanje BiH kaput zamijenjen džemperima.

Bosna i Hercegovina 15.08.2017 | 10:20
Nabavka džempera od 80.000 maraka
Iako ovog ljeta širom BiH temperature dostižu 40 stepeni celzijusa i iako su bilo kakve prognoze meteorologa za nastupajuću zimu krajnje preuranjene, u UIO BiH su vjerovatno pošli od pretpostavke da će ona biti duga i hladna pa su riješili da se obezbijede dovoljnim količinama džempera za svoje službenike i službenice.



Prema detaljima tendera raspisanog 14. jula, a okončanog 3. avgusta ove godine, uprava će nabaviti džempere u vrijednosti od skoro 80.000 maraka.



Preciznije, za nabavku ovog dijela uniforme za svoje ženske i muške radnike uprava je izdvojila 66.666 KM, plus PDV.

U tenderu je, po običaju većine javnih institucija u BiH, precizirano da se ne zahtijeva garancija za ponudu, niti da ugovor mora biti podijeljen na lotove.

U tenderu nije precizirano da li uprava preferira posebnu vrstu materijala, odnosno da li je nužno da džemperi budu od čiste runske vune ili je dozvoljena i sintetika.

Kakogod, nema sumnje da će građani BiH s nestrpljenjem iščekivati ishod tendera i odabir ponuđača koji će brinuti da službenici/službenice UIO ne smrzavaju u hladnim noćima, a da uz to i lijepo izgledaju.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

txt

15.08.2017 10:02

Gdje bacaju stare džempere da se i ovaj jadni narod obuče. Sve što njima okrača ili se više ne sviđa neka samo jave narodu svom.

ODGOVORITE
Name

J

15.08.2017 11:45

Kad je u pitanju provizija u kesu od nabavke.onda nema veze koji je je mjesec u pitanju..

ODGOVORITE
Name

Imt

15.08.2017 16:26

UIO=MAFIJA

Name

Uio

15.08.2017 14:14

Zelim biti objektivan bez obzira na afere koje se vezu za uio. Poslednji dzemperi su podjeljeni 2007 god. Mislim da postoje mnogo vece brige oko uio koje trebaju biti dostupne javnosti, sta je s pandorom,direktorom za carine koji je "smjenjen" a i dalje je glavni covjek koji odlucuje i svemu.! Sta sa ogromnim iznosima pdv koji se vracaju fiktivnim firmama itd. Nadam se da ce Bn kao i uvijek objaviti realno stanje u uio koja je priavatna firma politickih faktora u BiH koji su na vlasti. Dzemperi su najmanji problem po meni. Ko god misli da uniforme ne trebaju ima pravo na to. Samo se nadam da ih nece siti u Albaniji kao za Mup R.S

ODGOVORITE
Name

Duo

15.08.2017 16:09

Tacno je potpuno da su u UIO djemperi najmanji problem ali je i tacno da su Ž kategorije koje su djelili prosle godine. BNTV najrealnije istice samo jedan sasvim mali dio kriminala,pa bi trebali napraviti malo jacu analizu i doci do ljudi kojima je preko glave kriminala,nepotizma,mobinga po vjeri i naciji koji je pogotovo izrazen dolaskom novog menadzmenta na celu sa direktorom.