Хеликоптери гасе пожар на брдима

Хеликоптери Оружаних снага БиХ јутрос гасе пожар у рејону Требињских брда, гдје се ватра проширила са планине Бјеласнице, као и на планини Видуши, гдје је пожар пријетио селу Морче.

Република Српска 15.08.2017 | 09:31
Хеликоптери гасе пожар на брдима
Координатор тима за праћење активности на пожариштима Миодраг Батинић рекао је да је данас ситуација нешто стабилнија, али да је за ватрогасцима, припадницима градске и цивилне заштите "Хидроелектрана на Требишњици" и мјештанима непроспавана ноћ.

"Најтеже је било у селу Драчево у Поповом пољу, гдје се ватра са Бјеласнице синоћ око 19.00 часова спустила и приближила на десетак метара од кућа. Успјели смо одбранити имовину", навео је Батинић.



Он је додао да се ватра у рејону Требињских брда ширила у неколико праваца на неприступачном терену.

За паљење великог шумског пожара који је прошле седмице избио у селу Жаково у Поповом пољу, а затим се проширио у планину Бјеласницу, осумњичена су два лица, која је Основни суд у Требињу пустио да се бране са слободе.

Пожар у рејону планине Видуша на подручју билећке општине, највјероватније, прије два дана је изазвао удар грома.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ово

15.08.2017 12:06

Нема нигдје на свијету да људи без икаквих санкција ики казни пале по селендрама разним грање и смеце и суме све је то крива пилиција и сумари све они то знају али ниста не раде не приводи цовјека а види да пали суму

ОДГОВОРИТЕ