Револуција - Енглези скраћују прелазни рок!

Одлука која ће сигурно променити европски фудбал!

Фудбал 15.08.2017 | 23:15
Револуција - Енглези скраћују прелазни рок!
Клубови из Премијер лиге разматрају револуционарни предлог да се уведу нова трансфер правила, а једно од њих биће и укидање прелазног рока оваквог какав је сада.

Према информацији Скај Спорта, већ су почеле консултације међу клубовима елитног ранга енглеског фудбала како би се променио дедлајн прелазног рока, који је по правилу до сада важио до 31. августа у поноћ, скоро три недеље после почетка сезоне.

Већина водећих клубова су итекако заинтересовани да подрже предлог о ранијем затварању трансфер пијаце, а гласање о увођењуу правила биће одржано у септембру на састанку борда Премијер лиге.

Минимум 14 клубова од укупно 20 премијерлигаша мора да гласа за нови прелог да би он био усвојен, а једина дилема тренутно је да ли ће премијерлигаши бити слабији уколико се пијаца затвори три недеље раније, срдином августа.

Такође, клубови из остатка Европе и топ лига, попут Шпаније, Италије и Немачке, могли би да наставе да доводе фудбалере из Енглеске у складу са правилима и датумима одређеним од стране сопствених такмичарских органа.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар