Revolucija - Englezi skraćuju prelazni rok!

Odluka koja će sigurno promeniti evropski fudbal!

Fudbal 15.08.2017 | 23:15
Revolucija - Englezi skraćuju prelazni rok!
Klubovi iz Premijer lige razmatraju revolucionarni predlog da se uvedu nova transfer pravila, a jedno od njih biće i ukidanje prelaznog roka ovakvog kakav je sada.

Prema informaciji Skaj Sporta, već su počele konsultacije među klubovima elitnog ranga engleskog fudbala kako bi se promenio dedlajn prelaznog roka, koji je po pravilu do sada važio do 31. avgusta u ponoć, skoro tri nedelje posle početka sezone.

Većina vodećih klubova su itekako zainteresovani da podrže predlog o ranijem zatvaranju transfer pijace, a glasanje o uvođenjuu pravila biće održano u septembru na sastanku borda Premijer lige.

Minimum 14 klubova od ukupno 20 premijerligaša mora da glasa za novi prelog da bi on bio usvojen, a jedina dilema trenutno je da li će premijerligaši biti slabiji ukoliko se pijaca zatvori tri nedelje ranije, srdinom avgusta.

Takođe, klubovi iz ostatka Evrope i top liga, poput Španije, Italije i Nemačke, mogli bi da nastave da dovode fudbalere iz Engleske u skladu sa pravilima i datumima određenim od strane sopstvenih takmičarskih organa.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar