Њујорчани против посјете Трампа

Више од 3. 000 људи пријавило се за учешће на протестима на више неколико локација у Њујорку уочи данашње посјете америчког предсједника Доналда Трампа.

Свијет 14.08.2017 | 19:30
Њујорчани против посјете Трампа
Трамп је постао мета критика током викенда, након што није јавно критиковао поборнике доминације бијелаца због подстицања насиља током јучерашњег митинга у Шарлотсвилу.

Група "Политичка револуција" је на својој "Фејсбук" страници саопштила да су протести у Њујорку усмјерени против Трампове реторике мржње и против тога што није осудио доминацију бијелаца.

Један од демонстраната је изјавио како ово није први пут да амерички предсједник не реагује и јавно критикује покрет доминације бијелаца "Кју-Клукс-Клан".

"Трамп зна да су поборници доминације бијелаца његова база подршке и зато не жели да се отуђи од њих. Међутим, проблем је што се тиме отуђује од остатка државе", рекао је учесник протеста чије име није објављено.

Из америчког покрета "Устани и успротиви се" најавили су организовање марша од Јавне библиотеке Њујорка до Колумбовог кружног тока како би показали незадовољство ескалирањем реторике према Сјеверној Кореји.

"Захтијевамо од наших власти да престану да буду саучесници у угрожавању човјечанства и да смјеста почну да предузимају кораке ка враћању здравом разуму. Не желимо рат са Сјеверном Корејом", наводи се у саопштењу покрета.

Трамп је требало јуче да стигне у Њујорк, али је путовање одгођено за данас, преноси "Спутњик".

Градоначелник Њујорка Бил де Бласио је рекао да се разматра ново одгађање посјете предсједника САД, а из полиције упозоравају на затварање путева и гужве у ширем центру града.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кад Би???

14.08.2017 18:10

Кад би код нас протествовали против долазења политицара,они неби исли никуд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

14.08.2017 19:54

Кратко рецено америцка багра сви до једног тацније европски западни сљам који је населио те просторе и направили геноцид над индијанцима 20000000 МИЛИОНА....

ОДГОВОРИТЕ