Njujorčani protiv posjete Trampa

Više od 3. 000 ljudi prijavilo se za učešće na protestima na više nekoliko lokacija u Njujorku uoči današnje posjete američkog predsjednika Donalda Trampa.

Svijet 14.08.2017 | 19:30
Njujorčani protiv posjete Trampa
Tramp je postao meta kritika tokom vikenda, nakon što nije javno kritikovao pobornike dominacije bijelaca zbog podsticanja nasilja tokom jučerašnjeg mitinga u Šarlotsvilu.

Grupa "Politička revolucija" je na svojoj "Fejsbuk" stranici saopštila da su protesti u Njujorku usmjereni protiv Trampove retorike mržnje i protiv toga što nije osudio dominaciju bijelaca.

Jedan od demonstranata je izjavio kako ovo nije prvi put da američki predsjednik ne reaguje i javno kritikuje pokret dominacije bijelaca "Kju-Kluks-Klan".

"Tramp zna da su pobornici dominacije bijelaca njegova baza podrške i zato ne želi da se otuđi od njih. Međutim, problem je što se time otuđuje od ostatka države", rekao je učesnik protesta čije ime nije objavljeno.

Iz američkog pokreta "Ustani i usprotivi se" najavili su organizovanje marša od Javne biblioteke Njujorka do Kolumbovog kružnog toka kako bi pokazali nezadovoljstvo eskaliranjem retorike prema Sjevernoj Koreji.

"Zahtijevamo od naših vlasti da prestanu da budu saučesnici u ugrožavanju čovječanstva i da smjesta počnu da preduzimaju korake ka vraćanju zdravom razumu. Ne želimo rat sa Sjevernom Korejom", navodi se u saopštenju pokreta.

Tramp je trebalo juče da stigne u Njujork, ali je putovanje odgođeno za danas, prenosi "Sputnjik".

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio je rekao da se razmatra novo odgađanje posjete predsjednika SAD, a iz policije upozoravaju na zatvaranje puteva i gužve u širem centru grada.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kad Bi???

14.08.2017 18:10

Kad bi kod nas protestvovali protiv dolazenja politicara,oni nebi isli nikud...

ODGOVORITE
Name

Dragan

14.08.2017 19:54

Kratko receno americka bagra svi do jednog tacnije evropski zapadni sljam koji je naselio te prostore i napravili genocid nad indijancima 20000000 MILIONA....

ODGOVORITE