Видео: Роналдо добро прошао - 5 мечева неиграња!

Најбољи фудбалер Реал Мадрида Кристијано Роналдо суспендован је на пет утакмица због гурања судије.  Португалац ће се на терен вратити тек 20. септембра, када на програму буде пето коло Примере и меч са Бетисом на Сантијаго Бернабеуу.  Ас Реал Мадрида иде на "хлађење" због потеза на утакмици Суперкупа против Барселоне. Европски и шпански шампион најавио жалбу.

Фудбал 14.08.2017 | 17:45
Видео: Роналдо добро прошао - 5 мечева неиграња!
Роналдо је у првом мечу Суперкупа Шпаније зарадио црвени картон у 82. минуту, након чега је изнервиран одлуком гурнуо судију Рикарда де Бунгоса Бенгоечеу.

Португалац је ушао са клупе, постигао прелеп гол за 2:1, па добио жути картон због скидања дреса, да би му арбитар у следећем нападу показао још један.

Кристијано је био у дуелу са Самјуелом Умтитијем, пао је после ремпловања и тражио најстрожу казну, али је добио другу јавну опомену, после чега је одгурнуо судију. 

По члану 96 за "блаже насиље над судијом", како је Бенгоечеа и квалификовао овај инцидент у записнику, претило му је чак 12 утакмица казне, али ипак није прошао толико лоше. 

Казна коју је зарадио односи се на сва такмичења у Шпанији, што значи да ће пропустити реванш са Барсом у среду, а онда и дуеле са Депортиво Ла Коруњом, Валенсијом, Левантеом и Реал Сосиједадом. 

Екипа Зинедина Зидана тријумфовала је на 'Камп Ноу' са великих 3:1 и има капиталну предност пред другу утакмицу.



Реал Мадрид у домаћим такмичењима ће бити лишен помоћи Кристијана Роналда све до 20. септембра и окршаја са Бетисом на свом терену, у 5. колу Примере.

Шпанска фудбалска федерација (РФЕФ) у понедељак га је казнила са пет мечева неиграња зато што је у дуелу са Барселоном, у оквиру Суперкупа Шпаније, добио два жута картона (други због симулирања) и након тога одгурнуо судију Рикарда де Бургоса Бенгоечеу!

Медији су спекулисали да би најбољи фудбалер света због "насилног понашања" могао да буде суспендован на чак 12 утакмица, што би објективно било превише за онакав потез.

Реал има рок од 10 дана да уложи жалбу, што ће вероватно и урадити.

РФЕФ је у образложењу одлуке навео да је Реал покушао да Роналдов прекршај ублажи и назове "мањим непоштовањем" арбитра, али је Бенгоечеа у свом извештају навео да је био "благо одгурнут у знак неслагања", а прописи РФЕФ за то предвиђају између четири и 12 утакмица неиграња.

Роналда је Зинедин Зидан увео у игру у 50. минуту. Пола сата касније постигао је сјајан гол и довео Реал у вођство од 2:1. Међутим, одмах је добио и жути картон због скидања дреса, а који минут касније и други жути, јер је судија проценио да је покушао да одглуми прекршај за пенал.

Португалац се прилично изнервирао, јер је деловало да јесте било контакта са Умтитијем - не за најстрожу казну, али не може се рећи ни да је било тотално симулирање фаула.

Роналдо ће у време трајања суспензије имати право наступа у првом колу Лиге шампиона(12. или 13. септембра), као и у пријатељском мечу против Фиорентине за "Трофеј Бернабеу" 23. августа.

У Реалу су, иначе, бесни због суђења.

"Кристијано није одглумио фаул, а сигуран сам да код пада Луиса Суареза и пенала за Барселону није било никаквог прекршаја", изјавио је капитен Серхио Рамос.

"Марка" је цитирала и изјаву неименованог играча Реала, уз навођење занимљивог податка - Реал је четири од пет последњих утакмица са Барселоном завршио са играчем мање.

"Овакво суђење се понавља сваки пут кад играмо на Ноу Кампу, али ово што се догодило у недељу је надмашило све", рекао је анонимни првотимац.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар