Video: Ronaldo dobro prošao - 5 mečeva neigranja!

Najbolji fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo suspendovan je na pet utakmica zbog guranja sudije.  Portugalac će se na teren vratiti tek 20. septembra, kada na programu bude peto kolo Primere i meč sa Betisom na Santijago Bernabeuu.  As Real Madrida ide na "hlađenje" zbog poteza na utakmici Superkupa protiv Barselone. Evropski i španski šampion najavio žalbu.

Fudbal 14.08.2017 | 17:45
Video: Ronaldo dobro prošao - 5 mečeva neigranja!
Ronaldo je u prvom meču Superkupa Španije zaradio crveni karton u 82. minutu, nakon čega je iznerviran odlukom gurnuo sudiju Rikarda de Bungosa Bengoečeu.

Portugalac je ušao sa klupe, postigao prelep gol za 2:1, pa dobio žuti karton zbog skidanja dresa, da bi mu arbitar u sledećem napadu pokazao još jedan.

Kristijano je bio u duelu sa Samjuelom Umtitijem, pao je posle remplovanja i tražio najstrožu kaznu, ali je dobio drugu javnu opomenu, posle čega je odgurnuo sudiju. 

Po članu 96 za "blaže nasilje nad sudijom", kako je Bengoečea i kvalifikovao ovaj incident u zapisniku, pretilo mu je čak 12 utakmica kazne, ali ipak nije prošao toliko loše. 

Kazna koju je zaradio odnosi se na sva takmičenja u Španiji, što znači da će propustiti revanš sa Barsom u sredu, a onda i duele sa Deportivo La Korunjom, Valensijom, Levanteom i Real Sosijedadom. 

Ekipa Zinedina Zidana trijumfovala je na 'Kamp Nou' sa velikih 3:1 i ima kapitalnu prednost pred drugu utakmicu.



Real Madrid u domaćim takmičenjima će biti lišen pomoći Kristijana Ronalda sve do 20. septembra i okršaja sa Betisom na svom terenu, u 5. kolu Primere.

Španska fudbalska federacija (RFEF) u ponedeljak ga je kaznila sa pet mečeva neigranja zato što je u duelu sa Barselonom, u okviru Superkupa Španije, dobio dva žuta kartona (drugi zbog simuliranja) i nakon toga odgurnuo sudiju Rikarda de Burgosa Bengoečeu!

Mediji su spekulisali da bi najbolji fudbaler sveta zbog "nasilnog ponašanja" mogao da bude suspendovan na čak 12 utakmica, što bi objektivno bilo previše za onakav potez.

Real ima rok od 10 dana da uloži žalbu, što će verovatno i uraditi.

RFEF je u obrazloženju odluke naveo da je Real pokušao da Ronaldov prekršaj ublaži i nazove "manjim nepoštovanjem" arbitra, ali je Bengoečea u svom izveštaju naveo da je bio "blago odgurnut u znak neslaganja", a propisi RFEF za to predviđaju između četiri i 12 utakmica neigranja.

Ronalda je Zinedin Zidan uveo u igru u 50. minutu. Pola sata kasnije postigao je sjajan gol i doveo Real u vođstvo od 2:1. Međutim, odmah je dobio i žuti karton zbog skidanja dresa, a koji minut kasnije i drugi žuti, jer je sudija procenio da je pokušao da odglumi prekršaj za penal.

Portugalac se prilično iznervirao, jer je delovalo da jeste bilo kontakta sa Umtitijem - ne za najstrožu kaznu, ali ne može se reći ni da je bilo totalno simuliranje faula.

Ronaldo će u vreme trajanja suspenzije imati pravo nastupa u prvom kolu Lige šampiona(12. ili 13. septembra), kao i u prijateljskom meču protiv Fiorentine za "Trofej Bernabeu" 23. avgusta.

U Realu su, inače, besni zbog suđenja.

"Kristijano nije odglumio faul, a siguran sam da kod pada Luisa Suareza i penala za Barselonu nije bilo nikakvog prekršaja", izjavio je kapiten Serhio Ramos.

"Marka" je citirala i izjavu neimenovanog igrača Reala, uz navođenje zanimljivog podatka - Real je četiri od pet poslednjih utakmica sa Barselonom završio sa igračem manje.

"Ovakvo suđenje se ponavlja svaki put kad igramo na Nou Kampu, ali ovo što se dogodilo u nedelju je nadmašilo sve", rekao je anonimni prvotimac.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar