"Орлови": Важан трофеј, нека форма расте!

Српски репрезентативци вјерују да ће им побједе над Грчком и Црном Гором дати стимуланс за наставак припрема за Еуробаскет.

Кошарка 14.08.2017 | 14:15
"Орлови": Важан трофеј, нека форма расте!
Плејмејкер Василије Мицић рекао је да је освајање турнира "Трофеј Београда" добар показатељ тренутне форме националног тима, као и да свака победа доприноси расту самопоуздања.

"Драго ми је што је освојен турнир. Мислим да смо прве двије утакмице одиграли сасвим коректно, а вјерујем да ћемо временом играти све боље, поготово када нам се прикључе неки играчи", рекао је Мицић новинарима.

Оба меча у дворани "Александар Николић" пропустили су због повреда Теодосић, Радуљица, Недовић и Симоновић, од којих посјледња двојица немају велике изгледе да се врате у конкуренцију за најбољих 12, али су и даље са екипом.

Никола Калинић пропустио је меч против Црне Горе (82:71) због болова у леђима.

Бек Драган Милосављевић оцијенио је да је Црна Гора била тежак ривал, али да је Србија успјела да ријеши све проблеме.

"Јако важна побједа и што смо освојили турнир. Мислим да смо против Црне Горе имали мање снаге него против Грка дан раније, а и они су изузетно јако ушли у меч. Играли су агресивну одбрану, нападали су нас на ниском посту, али смо све то успјели да ријешимо. У другом полувремену смо играли знатно агресивније у одбрани", рекао је Милосављевић.

Сљедећа станица је Хамбург, гдје ће "орлови" од петка до недјеље играти на турниру са Њемачком, Русијом и Пољском.

"Најважније је да нам форма расте и да играмо све боље".

На констатацију да је Србија рутински одбила два налета Црногораца, крајем треће и четврте четвртине, Милосављевић је рекао да "имамо искусан тим", у коме се "зна ко шта ради када је на терену".

Стефан Бирчевић, који је са 15 поена био други стрелац репрезентације у недељу, истиче да је менталитет ове групе кристално јасан.

"Како каже селектор, 'Србија мора да иде на победу на свакој утакмици'. Биће лакше наставити припреме за ЕП и радити после ових победа. Размишљамо само позитивно",поручио је Бирчевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар