"Orlovi": Važan trofej, neka forma raste!

Srpski reprezentativci vjeruju da će im pobjede nad Grčkom i Crnom Gorom dati stimulans za nastavak priprema za Eurobasket.

Košarka 14.08.2017 | 14:15
"Orlovi": Važan trofej, neka forma raste!
Plejmejker Vasilije Micić rekao je da je osvajanje turnira "Trofej Beograda" dobar pokazatelj trenutne forme nacionalnog tima, kao i da svaka pobeda doprinosi rastu samopouzdanja.

"Drago mi je što je osvojen turnir. Mislim da smo prve dvije utakmice odigrali sasvim korektno, a vjerujem da ćemo vremenom igrati sve bolje, pogotovo kada nam se priključe neki igrači", rekao je Micić novinarima.

Oba meča u dvorani "Aleksandar Nikolić" propustili su zbog povreda Teodosić, Raduljica, Nedović i Simonović, od kojih posjlednja dvojica nemaju velike izglede da se vrate u konkurenciju za najboljih 12, ali su i dalje sa ekipom.

Nikola Kalinić propustio je meč protiv Crne Gore (82:71) zbog bolova u leđima.

Bek Dragan Milosavljević ocijenio je da je Crna Gora bila težak rival, ali da je Srbija uspjela da riješi sve probleme.

"Jako važna pobjeda i što smo osvojili turnir. Mislim da smo protiv Crne Gore imali manje snage nego protiv Grka dan ranije, a i oni su izuzetno jako ušli u meč. Igrali su agresivnu odbranu, napadali su nas na niskom postu, ali smo sve to uspjeli da riješimo. U drugom poluvremenu smo igrali znatno agresivnije u odbrani", rekao je Milosavljević.

Sljedeća stanica je Hamburg, gdje će "orlovi" od petka do nedjelje igrati na turniru sa Njemačkom, Rusijom i Poljskom.

"Najvažnije je da nam forma raste i da igramo sve bolje".

Na konstataciju da je Srbija rutinski odbila dva naleta Crnogoraca, krajem treće i četvrte četvrtine, Milosavljević je rekao da "imamo iskusan tim", u kome se "zna ko šta radi kada je na terenu".

Stefan Birčević, koji je sa 15 poena bio drugi strelac reprezentacije u nedelju, ističe da je mentalitet ove grupe kristalno jasan.

"Kako kaže selektor, 'Srbija mora da ide na pobedu na svakoj utakmici'. Biće lakše nastaviti pripreme za EP i raditi posle ovih pobeda. Razmišljamo samo pozitivno",poručio je Birčević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar