Сале: Овакав меч смо тражили! Тео и Калина у проблему!

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић рекао је после меча са Црном Гором да је његова екипа после победе над Грчком прижељкивала управо овакав меч.

Кошарка 14.08.2017 | 12:15
Сале: Овакав меч смо тражили! Тео и Калина у проблему!
Србија је била боља од Црне Горе (82:71) и освојила је "Трофеј Београда". Грчка је била друга са једном победом и једним поразом, а Црна Гора трећа са два пораза.

"Утакмица какву смо желели и тражили, екипа Црне Горе је млада екипа у напону снаге и види се да су припремљеми одлично. Мислили смо да ћемо нападом решити, док нисмо схватили да ће нам бити потребан максималан физички напор", рекао је Ђорђевић после меча. 

Србија после освојеног "Трофеја Београда" припреме наставља у Берлину, потом иде на "Акрополис куп" у Атини и у ова два града ће "Орлови" имати провере пред Евробаскет који почиње 31. августа. 

"Желим да похвалим момке који су били на терену и има ту још доста простора за напредак, али ова утакмица ће нам много значити да све лепо анализирамо", рекао је селектор Србије.

Александар Ђорђевић, који није био задовољан отпором пруженим од стране Грчке у суботу, рекао је да је друга утакмица на "Трофеју Београда" била баш онаква какву је прижељкивао.

"Ова утакмица је била онаква смо тражили, желели. Права, борбена... Било је приметно да је меч против Грчке оставио мало трага на мој тим. Прву четвртину играли смо спуштених руку, противник је успео да наметне ритам", рекао је Ђорђевић новинарима после утакмице у хали "Александар Николић".

Србија је савладала Црну Гору резултатом 82:71, након што је губила 19:24 после 10 минута игре.

"Екипа Црне Горе је млада, у напону снаге, налази се у другој години рада са својим селектором. Ми смо успели да подигнемо ниво игре у другој четвртини, да заиграмо одбрану са добром енергијом, а не само да мислимо да ћемо нападом да решимо меч", додао је селектор.

Ђорђевић је подсетио да на утакмици нису наступила седморица играча са Олимпијских игара (Калинић, Теодосић, Радуљица, Недовић и Симоновић су седели на клупи, док Јокић и Марковић нису у конкуренцији за Еуробаскет), али да су "остали момци показали прави борбени дух".

Посебно је похвалио заменика капитена Милана Мачвана, који је одлучио да игра иако је имао тепературу.

Селектор је навео да је Николу Калинића одморио због проблема са леђима које вуче још од прошле сезоне, као и да Милоша Теодосића боли лист, због чега није могао да наступи пред београдском публиком.

"Осетио је бол оног дана када смо сишли са Копаоника. На сву срећу није ништа озбиљно. Имао је терапију, али мора да мирује од пет до седам дана", прокоментарисао је Ђорђевић стање нашег капитена, који је и током клупске сезоне у ЦСКА имао доста проблема са повредама.

Подсетимо да је Теодосић управо због повреде листа изостао са Еуробаскета у Словенији 2013, што је од 2007. једино велико такмичење на коме није био у дресу Србије.

Селектор Црне Горе Богдан Тањевић изјавио је у шали да је задовољан освојеним трећим местом на турниру "Трофеј Београда".

"У оваквој конкуренцији морам да будем задовољан бронзаном медаљом".

Његови изабраници изгубили су и од Грчке у петак.

"Можда могу да будем задовољнији вечерашњим дуелом, јер је Србија знатно јачи противник. Нама је корисно да се састанемо са оваквим екипама, да видимо где смо и шта смо", рекао је прекаљени тренер.

Репрезентација Србије идућег викенда ће учествовати на турниру у Хамбургу, заједно са Немачком, Пољском и Русијом.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар