Sale: Ovakav meč smo tražili! Teo i Kalina u problemu!

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle meča sa Crnom Gorom da je njegova ekipa posle pobede nad Grčkom priželjkivala upravo ovakav meč.

Košarka 14.08.2017 | 12:15
Sale: Ovakav meč smo tražili! Teo i Kalina u problemu!
Srbija je bila bolja od Crne Gore (82:71) i osvojila je "Trofej Beograda". Grčka je bila druga sa jednom pobedom i jednim porazom, a Crna Gora treća sa dva poraza.

"Utakmica kakvu smo želeli i tražili, ekipa Crne Gore je mlada ekipa u naponu snage i vidi se da su pripremljemi odlično. Mislili smo da ćemo napadom rešiti, dok nismo shvatili da će nam biti potreban maksimalan fizički napor", rekao je Đorđević posle meča. 

Srbija posle osvojenog "Trofeja Beograda" pripreme nastavlja u Berlinu, potom ide na "Akropolis kup" u Atini i u ova dva grada će "Orlovi" imati provere pred Evrobasket koji počinje 31. avgusta. 

"Želim da pohvalim momke koji su bili na terenu i ima tu još dosta prostora za napredak, ali ova utakmica će nam mnogo značiti da sve lepo analiziramo", rekao je selektor Srbije.

Aleksandar Đorđević, koji nije bio zadovoljan otporom pruženim od strane Grčke u subotu, rekao je da je druga utakmica na "Trofeju Beograda" bila baš onakva kakvu je priželjkivao.

"Ova utakmica je bila onakva smo tražili, želeli. Prava, borbena... Bilo je primetno da je meč protiv Grčke ostavio malo traga na moj tim. Prvu četvrtinu igrali smo spuštenih ruku, protivnik je uspeo da nametne ritam", rekao je Đorđević novinarima posle utakmice u hali "Aleksandar Nikolić".

Srbija je savladala Crnu Goru rezultatom 82:71, nakon što je gubila 19:24 posle 10 minuta igre.

"Ekipa Crne Gore je mlada, u naponu snage, nalazi se u drugoj godini rada sa svojim selektorom. Mi smo uspeli da podignemo nivo igre u drugoj četvrtini, da zaigramo odbranu sa dobrom energijom, a ne samo da mislimo da ćemo napadom da rešimo meč", dodao je selektor.

Đorđević je podsetio da na utakmici nisu nastupila sedmorica igrača sa Olimpijskih igara (Kalinić, Teodosić, Raduljica, Nedović i Simonović su sedeli na klupi, dok Jokić i Marković nisu u konkurenciji za Eurobasket), ali da su "ostali momci pokazali pravi borbeni duh".

Posebno je pohvalio zamenika kapitena Milana Mačvana, koji je odlučio da igra iako je imao teperaturu.

Selektor je naveo da je Nikolu Kalinića odmorio zbog problema sa leđima koje vuče još od prošle sezone, kao i da Miloša Teodosića boli list, zbog čega nije mogao da nastupi pred beogradskom publikom.

"Osetio je bol onog dana kada smo sišli sa Kopaonika. Na svu sreću nije ništa ozbiljno. Imao je terapiju, ali mora da miruje od pet do sedam dana", prokomentarisao je Đorđević stanje našeg kapitena, koji je i tokom klupske sezone u CSKA imao dosta problema sa povredama.

Podsetimo da je Teodosić upravo zbog povrede lista izostao sa Eurobasketa u Sloveniji 2013, što je od 2007. jedino veliko takmičenje na kome nije bio u dresu Srbije.

Selektor Crne Gore Bogdan Tanjević izjavio je u šali da je zadovoljan osvojenim trećim mestom na turniru "Trofej Beograda".

"U ovakvoj konkurenciji moram da budem zadovoljan bronzanom medaljom".

Njegovi izabranici izgubili su i od Grčke u petak.

"Možda mogu da budem zadovoljniji večerašnjim duelom, jer je Srbija znatno jači protivnik. Nama je korisno da se sastanemo sa ovakvim ekipama, da vidimo gde smo i šta smo", rekao je prekaljeni trener.

Reprezentacija Srbije idućeg vikenda će učestvovati na turniru u Hamburgu, zajedno sa Nemačkom, Poljskom i Rusijom.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar