Видео - Суперкуп: Потоп Барсе, Роналдо шоу!

Реал Мадрид победио на Камп Ноу Барселону 3:1 (0:0) и стекао лепу преднос пред другу утакмицу Суперкупа Шпаније. Резервиста Роналдо постигао гол и експресно добио два жута картона.  САМОУНИШТАВАЊЕ: Пике, гледај ово! Роналдо, гледај ти ово! Спектакуларан окршај Барселоне и Реала, 3:1 за првака Европе у првом мечу Суперкупа Шпаније.

Фудбал 14.08.2017 | 11:30
Видео - Суперкуп: Потоп Барсе, Роналдо шоу!
Утакмица за уживање!

Али, тек пошто су нам Барселона и Реал Мадрид приредили једно од досаднијих полувремена у последње време.

Све што су асови два фудбалска гиганта пропустили да покажу у првом полувремену, надокнадили су у феноменалних других 45. минута. Било је свега: три гола, пенал, црвени картон, велемајсторски потези...

Није изостало ни симулирање, с тим што је Барселона после, у најмању руку, чудног пада Луиса Суареза награђена пеналом и изједначујућим голом Лионела Месија у 76. минуту, Реал је за Роналдово кажњен црвеним картоном у 82. минуту.

Али...

Иако је Кристијано Роналдо ушао тек у 58. минуту уместо Карима Бенземе, успео је да долије много уља на ватру и да увелича победу шампиона Шпаније и Европе.

Барселона - Реал Мадирд 1:3 (0:0)!

Прво је, пласиравши лопту у рашње искоса са леве стране, успешно завршио контру "краљевског клуба" у 80. минуту. Феноменалан ударац вратио је предност на страну Реала, коју је први пут на утакмици аутоглом обезбедио Ђерар Пике после пет минута игре у наставку.

Скинуо је Роналдо дрес и Каталонцима показао своје мишиће!?

Због таквог славља добио је први жути картон, а минут касније и други, јер је пао као покошен после дуела са Умтитијем. Није био пенал, али ни много повода за картон, јер је ремпловање, ипак, постојало.

Барселона је све време нападала, Меси чинио чуда, али је Реал био тај који је постизао голове. Уместо преокрета, којем се надала домаћа публика после изједначења, Реал је Барси реванш у Мадриду претворио у "немогућу мисију".

Још једна контра и још бољи гол од Роналдовог!

Овај пут, у 90. минуту чаролију је просуо Марко Асенсио. Младић који је управо из Барселоне, али Еспањола стигао до Реала, није као свој саиграч "заломио" ка средини, већ је подигао главу, видео где код ближе стативе има највише простора између ње и Тер Штегена и "топовско ђуле" милиметарски прецизно испалио право на то место.

3:1!

Барселона ће у реваншу за недељу дана МОРАТИ да постигне ТРИ гола, ако жели да освоји пехар намењен победнику Суперкупа Шпаније.

У супротном, Зинедин Зидан и Реал за само неколико дана прославиће освајање другог трофеја у августу, јер су у недељи за нама тријумфовали у Скопљу у Суперкупу Европе против Манчестер јунајтеда.

Барси ће посао бити олакшан због изостанка Кристијана Роналда, који је по добијању другог жутог картона чак и одгурнуо главног арбитра. Ипак, у екипу Реала се враћа Лука Модрић.

Јутро је било сјајно, ваљда нас чека и такав дан у Шпанији ове сезоне.



Најбољи је фудбалер света! Ту нема дилеме. Уништио је Ђерара Пикеа и примакао га фудбалској пензији, али у извајаном телу Кристијана Роналда чуче облици детињастог понашања, због којих понекад плаћа скупу цену. И уводи свој тим у проблем, али макар има довољно спретне колеге да и без њега осигурају вероватно други пехар у сезони за само осам дана.

Португалац је у два минута првог сусрета финала Суперкупа Шпаније (3:1 против Барселоне) прошао пут од хероја до трагичара, пошто се не зна који од његова четири потеза привлачи већу пажњу.

Да ли је то спектакуларан погодак из 80. минута у коме је ућуткао брбљивца Ђерара Пикеаи ућуткао Ноу Камп? Да ли је то скидање дреса и позирање фоторепортерима одмах после 2:1? Или је то црвени картон (други жути) због, наводног, симулирања прекршаја после дуела са Умтитијем. Можда гурање судије због тога што га је искључио?

У сваком случају, о Роналду ће се (неко ће рећи нажалост!?) причати више него о величанственој победи првака Европе у Каталонији (3:1), којом је тим Зинедина Зиданамалтене загрлио већ други трофеј, пошто у реванш, у среду од 23.00, улази са великом предношћу.

Без Роналда.

Све до почетка другог полувремена судар најбољих клубова света био је малтене успаванка, а онда је лавину емоција покренуо - Ђерар Пике. Центрирао је Бразилац Марсело са леве стране, штопер Барселоне, иако у каријери има на хиљаде интервенција у стилу „пусти, ја ћу, нема проблема“, необјашњиво угурао лопту у мрежу и аутоголом из 50. минута омогућио бољем тиму да поведе.

Било је то класично самоуништење Барселоне, међутим, екипа Ернестеа Валвердеа тек тад почела да игра како уме. Кренули су силовити напади, стезао се обруч испред казненог простора гостију и из једне претње која у први мах није обећавала, домаћин је поравнао. Луис Суарез се залатео, Кејлор Навас старовао, минималног контакта је било, а главни арбитар Бенгоечеа показао на једанаестерац. Лионел Меси одатле не греши - 1:1 у 77. минуту.

Зидан је као и у Скопљу, против Манчестер јунајтеда, недовољно спремног Роналда држао на клупи све до 58. минута. Кад га је увео, почели су додатни проблеми за непрепознатљиву Барселону. Кристијано је био жељан игре, најпре је запретио маказицама, онда „извозао“ Пикеа и постигао ефектан гол за 2:1 у 80. минуту.

На већ описан начин је зарадио црвени картон (први жути због прославе гола и скидања дреса, други због симулирања једанаестерца, мада ако је био пенал над Суарезом, могло је и ово без проблема да се свира), отворио се простор за Барселону, али и противударе гостију.

У једном таквом, заблистао је Марко Асенсио и у 90. минуту закуцао лопту поред затеченог Тер Штегена за великих 3:1, доказујући себи и другима да је играч за велика дела. Уосталом, дао је гол на на дебију у првенству, Купу краља, Лиги шампиона, Суперкупу Европе и Суперкупу Шпаније.

Магија!

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар