Video - Superkup: Potop Barse, Ronaldo šou!

Real Madrid pobedio na Kamp Nou Barselonu 3:1 (0:0) i stekao lepu prednos pred drugu utakmicu Superkupa Španije. Rezervista Ronaldo postigao gol i ekspresno dobio dva žuta kartona.  SAMOUNIŠTAVANJE: Pike, gledaj ovo! Ronaldo, gledaj ti ovo! Spektakularan okršaj Barselone i Reala, 3:1 za prvaka Evrope u prvom meču Superkupa Španije.

Fudbal 14.08.2017 | 11:30
Video - Superkup: Potop Barse, Ronaldo šou!
Utakmica za uživanje!

Ali, tek pošto su nam Barselona i Real Madrid priredili jedno od dosadnijih poluvremena u poslednje vreme.

Sve što su asovi dva fudbalska giganta propustili da pokažu u prvom poluvremenu, nadoknadili su u fenomenalnih drugih 45. minuta. Bilo je svega: tri gola, penal, crveni karton, velemajstorski potezi...

Nije izostalo ni simuliranje, s tim što je Barselona posle, u najmanju ruku, čudnog pada Luisa Suareza nagrađena penalom i izjednačujućim golom Lionela Mesija u 76. minutu, Real je za Ronaldovo kažnjen crvenim kartonom u 82. minutu.

Ali...

Iako je Kristijano Ronaldo ušao tek u 58. minutu umesto Karima Benzeme, uspeo je da dolije mnogo ulja na vatru i da uveliča pobedu šampiona Španije i Evrope.

Barselona - Real Madird 1:3 (0:0)!

Prvo je, plasiravši loptu u rašnje iskosa sa leve strane, uspešno završio kontru "kraljevskog kluba" u 80. minutu. Fenomenalan udarac vratio je prednost na stranu Reala, koju je prvi put na utakmici autoglom obezbedio Đerar Pike posle pet minuta igre u nastavku.

Skinuo je Ronaldo dres i Kataloncima pokazao svoje mišiće!?

Zbog takvog slavlja dobio je prvi žuti karton, a minut kasnije i drugi, jer je pao kao pokošen posle duela sa Umtitijem. Nije bio penal, ali ni mnogo povoda za karton, jer je remplovanje, ipak, postojalo.

Barselona je sve vreme napadala, Mesi činio čuda, ali je Real bio taj koji je postizao golove. Umesto preokreta, kojem se nadala domaća publika posle izjednačenja, Real je Barsi revanš u Madridu pretvorio u "nemoguću misiju".

Još jedna kontra i još bolji gol od Ronaldovog!

Ovaj put, u 90. minutu čaroliju je prosuo Marko Asensio. Mladić koji je upravo iz Barselone, ali Espanjola stigao do Reala, nije kao svoj saigrač "zalomio" ka sredini, već je podigao glavu, video gde kod bliže stative ima najviše prostora između nje i Ter Štegena i "topovsko đule" milimetarski precizno ispalio pravo na to mesto.

3:1!

Barselona će u revanšu za nedelju dana MORATI da postigne TRI gola, ako želi da osvoji pehar namenjen pobedniku Superkupa Španije.

U suprotnom, Zinedin Zidan i Real za samo nekoliko dana proslaviće osvajanje drugog trofeja u avgustu, jer su u nedelji za nama trijumfovali u Skoplju u Superkupu Evrope protiv Mančester junajteda.

Barsi će posao biti olakšan zbog izostanka Kristijana Ronalda, koji je po dobijanju drugog žutog kartona čak i odgurnuo glavnog arbitra. Ipak, u ekipu Reala se vraća Luka Modrić.

Jutro je bilo sjajno, valjda nas čeka i takav dan u Španiji ove sezone.



Najbolji je fudbaler sveta! Tu nema dileme. Uništio je Đerara Pikea i primakao ga fudbalskoj penziji, ali u izvajanom telu Kristijana Ronalda čuče oblici detinjastog ponašanja, zbog kojih ponekad plaća skupu cenu. I uvodi svoj tim u problem, ali makar ima dovoljno spretne kolege da i bez njega osiguraju verovatno drugi pehar u sezoni za samo osam dana.

Portugalac je u dva minuta prvog susreta finala Superkupa Španije (3:1 protiv Barselone) prošao put od heroja do tragičara, pošto se ne zna koji od njegova četiri poteza privlači veću pažnju.

Da li je to spektakularan pogodak iz 80. minuta u kome je ućutkao brbljivca Đerara Pikeai ućutkao Nou Kamp? Da li je to skidanje dresa i poziranje fotoreporterima odmah posle 2:1? Ili je to crveni karton (drugi žuti) zbog, navodnog, simuliranja prekršaja posle duela sa Umtitijem. Možda guranje sudije zbog toga što ga je isključio?

U svakom slučaju, o Ronaldu će se (neko će reći nažalost!?) pričati više nego o veličanstvenoj pobedi prvaka Evrope u Kataloniji (3:1), kojom je tim Zinedina Zidanamaltene zagrlio već drugi trofej, pošto u revanš, u sredu od 23.00, ulazi sa velikom prednošću.

Bez Ronalda.

Sve do početka drugog poluvremena sudar najboljih klubova sveta bio je maltene uspavanka, a onda je lavinu emocija pokrenuo - Đerar Pike. Centrirao je Brazilac Marselo sa leve strane, štoper Barselone, iako u karijeri ima na hiljade intervencija u stilu „pusti, ja ću, nema problema“, neobjašnjivo ugurao loptu u mrežu i autogolom iz 50. minuta omogućio boljem timu da povede.

Bilo je to klasično samouništenje Barselone, međutim, ekipa Ernestea Valverdea tek tad počela da igra kako ume. Krenuli su siloviti napadi, stezao se obruč ispred kaznenog prostora gostiju i iz jedne pretnje koja u prvi mah nije obećavala, domaćin je poravnao. Luis Suarez se zalateo, Kejlor Navas starovao, minimalnog kontakta je bilo, a glavni arbitar Bengoečea pokazao na jedanaesterac. Lionel Mesi odatle ne greši - 1:1 u 77. minutu.

Zidan je kao i u Skoplju, protiv Mančester junajteda, nedovoljno spremnog Ronalda držao na klupi sve do 58. minuta. Kad ga je uveo, počeli su dodatni problemi za neprepoznatljivu Barselonu. Kristijano je bio željan igre, najpre je zapretio makazicama, onda „izvozao“ Pikea i postigao efektan gol za 2:1 u 80. minutu.

Na već opisan način je zaradio crveni karton (prvi žuti zbog proslave gola i skidanja dresa, drugi zbog simuliranja jedanaesterca, mada ako je bio penal nad Suarezom, moglo je i ovo bez problema da se svira), otvorio se prostor za Barselonu, ali i protivudare gostiju.

U jednom takvom, zablistao je Marko Asensio i u 90. minutu zakucao loptu pored zatečenog Ter Štegena za velikih 3:1, dokazujući sebi i drugima da je igrač za velika dela. Uostalom, dao je gol na na debiju u prvenstvu, Kupu kralja, Ligi šampiona, Superkupu Evrope i Superkupu Španije.

Magija!

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar