ИТА - Суперкуп: Лацију трофеј поред Јувентуса!

Имобиле није био господин према Дами, али је Суперкуп узело Лацијево дете! Спремите се – креће паклена Серија А! Дете Римљана пресудило Јувентусу на Олимпику.

Фудбал 13.08.2017 | 23:50
ИТА - Суперкуп: Лацију трофеј поред Јувентуса!
Када је у Серији А – он је машина за голове! Ћиро Имобиле је одиграо још један фантастичан меч у својој каријери, овога пута против моћног Јувентуса, који је са два поготка бацао на плећа у Вечном граду, али је коначну пресуду Старој дами донео рођени Римљанин – Алесандро Мурђа голом у 93. минуту! Суперкуп је узео Лацио – 3:2 (1:0).

Јувентус је још раније био на коленима, али се вратио у живот захваљујући невероватном Паулу Дибали. Међутим, формални домаћин није одустајао, Џордан Лукаку је сјајно преварио Де Шиља и у правој “шуми” ногу пронашао Лацијево дете, које је послало лопту иза леђа немоћног Буфона.

Римљани су дуго диктирали темпо, али у последњих пола сата Алегри кренуо на све или ништа, променио формацију на 4-4-2 и то је умало било кобно за Лацио, чији су играчи почели да губе тло под ногама, а вода им је била у ушима у 85. минуту када је Дибала са 30 метара из слободног ударца смањио резултат.

Састав Симонеа Инзагија је и тада био на корак од велике победе, али се у казнени простор Небескоплавих лукаво ушуњао Алекс Сандро, уследио је контакт са Марушићем и Давиде Маса је показао на белу тачку, где је неумољив био Дибала. Ипак, Сандру се убрзо реванширао Лукаку, чији је сјајан продор крунисан феноменалном асистенцијом.

Код Лација су од старта утакмице на терену били Душан Баста и Сергеј Милинковић Савић. 

Серија А стартује следеће суботе утакмицом између Јувентуса и Каљарија.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар