ITA - Superkup: Laciju trofej pored Juventusa!

Imobile nije bio gospodin prema Dami, ali je Superkup uzelo Lacijevo dete! Spremite se – kreće paklena Serija A! Dete Rimljana presudilo Juventusu na Olimpiku.

Fudbal 13.08.2017 | 23:50
ITA - Superkup: Laciju trofej pored Juventusa!
Kada je u Seriji A – on je mašina za golove! Ćiro Imobile je odigrao još jedan fantastičan meč u svojoj karijeri, ovoga puta protiv moćnog Juventusa, koji je sa dva pogotka bacao na pleća u Večnom gradu, ali je konačnu presudu Staroj dami doneo rođeni Rimljanin – Alesandro Murđa golom u 93. minutu! Superkup je uzeo Lacio – 3:2 (1:0).

Juventus je još ranije bio na kolenima, ali se vratio u život zahvaljujući neverovatnom Paulu Dibali. Međutim, formalni domaćin nije odustajao, Džordan Lukaku je sjajno prevario De Šilja i u pravoj “šumi” nogu pronašao Lacijevo dete, koje je poslalo loptu iza leđa nemoćnog Bufona.

Rimljani su dugo diktirali tempo, ali u poslednjih pola sata Alegri krenuo na sve ili ništa, promenio formaciju na 4-4-2 i to je umalo bilo kobno za Lacio, čiji su igrači počeli da gube tlo pod nogama, a voda im je bila u ušima u 85. minutu kada je Dibala sa 30 metara iz slobodnog udarca smanjio rezultat.

Sastav Simonea Inzagija je i tada bio na korak od velike pobede, ali se u kazneni prostor Nebeskoplavih lukavo ušunjao Aleks Sandro, usledio je kontakt sa Marušićem i Davide Masa je pokazao na belu tačku, gde je neumoljiv bio Dibala. Ipak, Sandru se ubrzo revanširao Lukaku, čiji je sjajan prodor krunisan fenomenalnom asistencijom.

Kod Lacija su od starta utakmice na terenu bili Dušan Basta i Sergej Milinković Savić. 

Serija A startuje sledeće subote utakmicom između Juventusa i Kaljarija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar