СП: Злато за Перковићеву, доминација Кеније!

Кенија доминирала у тркама на 1. 500 и 5. 000 метара! Кенијски атлетичар Илајџа Манангои освојио је златну медаљу у трци на 1. 500 метара на Светском првенству у Лондону. Злато за Хрватицу на СП у Лондону! Хрватска атлетичарка Сандра Перковић освојила је златну медаљу у бацању диска на Светском првенству у Лондону.  Сандра Перковић доминира! Хрватица Сандра Перковић по други пут освојила светску титулу у бацању диска. После Москве, најбоља и у Лондону, док је у Пекингу била друга.

Остали спортови 13.08.2017 | 23:30
СП: Злато за Перковићеву, доминација Кеније!
Она је једина бацила диск више од 70 метара.

Перковићева је најдужи хитац имала у другој серији, када је остварила резултат 70,31 метар.

Сребрна медаља у Лондону припала је Дени Стивенс из Аустралије, а бронзана Мелини Робер-Мишон из Француске. 

Сандра Перковић је тако освојила другу златну медаљу са светских првенстава, а на прошлом такмичењу у Пекингу била је друга. 

Хрватска бацачица диска вратила се на светски трон пошто је без истог остала пре две године на шампионату у Пекингу. За то време одбранила је олимпијско злато и наставила доминацију у Европи.

Невероватно и за дивљење!

Перковић је у лондонском финалу бацила диск 70.31 метар, а то јој је било довољно за златну медаљу. На тај начин поновила је успех из Москве од пре четири године, када је за прво место бацила 67,99.

Хрватица је у финалу бацила чак три хица која су јој била довољна за злато, што значи да је доминирала од почетка до краја борбе за медаље.  

Већ у првој серији бацила је 69.30 метара, у другој је стигла од 70.31, у трећој је постигла 70.28 метара, док је у четвртој диск летео до 69.81.

Сребро је освојила Аустралијанка Дени Стивенс са даљином бацања од 69.64 метара, што је нови рекорд Аустралије. Францускиња Мелин Робер-Мишон освојила је треће место са 66,21.

Златна из Пекинга, Кубанка Денија Кабаљеро, била је тек пета.

Атлетичар из Катара Мутаз Еса Баршим освојио је златну медаљу у скоку увис. 

Баршим је прескочио лествицу високу 2,35 метра. 

Други је био Данил Лисенко из Русије, који је скочио 2,32 метра, а трећи Махд Един Газал из Сирије, резултатом 2,29.

Кенија доминирала у тркама на 1.500 и 5.000 метара! Кенијски атлетичар Илајџа Манангои освојио је златну медаљу у трци на 1.500 метара на Светском првенству у Лондону.

Манангои је стазу прешао за три минута и 33,61 секунду, испред сународника Тимотија Черуијота, који је био 0,38 секунди спорији.

Бронзана медаља припала је Филипу Ингербригтсену из Норвешке.

Кенија је освојила златну медаљу у трци на 5.000 метара, где је најбржа била Хелен Онсандо Обири. 

Обири је била убедљива, временом 14 минута и 34,86 секунди. 

Сребрну медаљу освојила је Алмаз Ајана из Етиопије, а бронзану Сифан Хасан из Холандије. 

Златну медаљу у трци на 800 метара освојила је јужноафричка атлетичарка Кастер Семења, која је стазу прешла за минут и 55,16 секунди. 

Друга у тој дисциплини била је Френсин Нијонсаба из Бурундија, а трећа Американка Ејџи Вилсон.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар