РУС: Зенит сигуран, пораз Локомотиве, кикс Краснодара!

Локомотиво, седи један! Колективна амнезија у Краснодару - кикс против фењераша као увертира за Звезду! Зенит убедљив!

Фудбал 13.08.2017 | 23:10
РУС: Зенит сигуран, пораз Локомотиве, кикс Краснодара!
Изненађење изненађење стиже. Раније у току дана СКА је откинуо бодове фаворизованом Рубину (1:1), а по подне је Тосно шокирало Локомотиву усред Москве у оквиру шестог кола Премијер лиге Русије - 2:0! Кец на Локомотиву нашао се међу најигранијим типовима дана, сви су веровали у домаћина, кад оно... 

У првих 45 минута нисмо видели голове. Ипак, када се очекивало да Локомотива мало да по гасу, Тосно се окуражило и кренуло свим силама напред.

Прво је Јегвени Чернов упутио ракету ка голу домаћих, она је на путу до мреже закачила неког од противничких дефанзиваца притом променивши правац и преваривши голмана Гиљермеа. 

Логично, Локомотива је схватила да мора да баци све карте на офанзиву, али је на крају истој платила цех. Антон Заболотњи је повукао контру гостију и ставио тачку на овај меч.

Има нешто у том Тосну. Сетите се да су недавно савладали и фаворизовани Арсенал из Туле. Са друге стране, свака част Локомотиви на победама против ЦСКА у дербију, Анжија и СКА, али за овакав пораз једноставно нема оправдања.

Нервозно, недоречено, испод нивоа који је Краснодар добрим играма у прошлој сезони сам себи поставио као задатак. У шестом колу првенства Русије још једна разочаравајућа партија Бикова и само бод освојен у дуелу са досадашњим фењерашем Амкаром (1:1) као увертира за први мегдан са Црвеном звездом у плеј офу за пласман у Лигу Европе.

То колико је Амкар у ствари лош, можда најбоље показује податак да у првих шет кола није постигао ни гол, иако је за противнике имао и сасвим просечне екипе попут Ахмата, Анжија, Уфе... Да се мало нашалимо: Краснодару није дао гол само онај што је журио на Ласту.

Наравно, било би погубно за црвено-беле да потцене Краснодар. Чини се и немогуће, јер је свима добро познато колико је десетина милиона скрцано у тај тим. Међутим, овог лета нешто се покварило у тиму Игора Шалимова.

Имао је Краснодар вођство од 1:0 које му је донео леп погодак 25-годишњег шведског везисте Виктора Класаона, али је све пало у воду после колективне амезије дефанзиваца домаћег тима у 76. минут. У том тренутку сви одбрамбени фудбалери Краснодара заборавили су - да се бране. Михаил Гашенков је био ту да казни грешку Бикова, који су тако остали на петом месту на табели пошто су у последња четири кола остварили само једну победу.

Стрелци су били Леандро Паредес, Александар Кокорин, Далер Кузјајев и Јури Жирков. Да је требало, дао би их Зенит и више.

РУСИЈА 1, шесто коло:

Субота:

Уфа - Ростов 1:4 (0:0)
/Ванек 55 - Гачан 57, Калачев 64, 66, Мевља 77/

ЦСКА - Спартак Москва 2:1 (0:0)
/Шеников 83, Витињо 85 - Пашалић 48/

Анжи - Динамо Москва 1:3 (1:2)
/Јаковлев 9 - Бећирај 15, Панченко 34, 76пен/

Недеља:

СКА - Рубин 1:1 (0:0)
/Христов 82 - Цакташ 90+2/

Локомотива Москва - Тосно 0:2 (0:0)
/Чернов 51, Заболотњи 90+5/

Зенит - Ахмат 4:0 (1:0)
/Паредес 28, Кокорин 50, Кузјајев 68, Жирков 84/

Краснодар - Амкар 1:1 (1:0)
/Класон 25 - Гашченков 76/

Понедељак:

18.30: Арсенал Тула - Урал

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар