RUS: Zenit siguran, poraz Lokomotive, kiks Krasnodara!

Lokomotivo, sedi jedan! Kolektivna amnezija u Krasnodaru - kiks protiv fenjeraša kao uvertira za Zvezdu! Zenit ubedljiv!

Fudbal 13.08.2017 | 23:10
RUS: Zenit siguran, poraz Lokomotive, kiks Krasnodara!
Iznenađenje iznenađenje stiže. Ranije u toku dana SKA je otkinuo bodove favorizovanom Rubinu (1:1), a po podne je Tosno šokiralo Lokomotivu usred Moskve u okviru šestog kola Premijer lige Rusije - 2:0! Kec na Lokomotivu našao se među najigranijim tipovima dana, svi su verovali u domaćina, kad ono... 

U prvih 45 minuta nismo videli golove. Ipak, kada se očekivalo da Lokomotiva malo da po gasu, Tosno se okuražilo i krenulo svim silama napred.

Prvo je Jegveni Černov uputio raketu ka golu domaćih, ona je na putu do mreže zakačila nekog od protivničkih defanzivaca pritom promenivši pravac i prevarivši golmana Giljermea. 

Logično, Lokomotiva je shvatila da mora da baci sve karte na ofanzivu, ali je na kraju istoj platila ceh. Anton Zabolotnji je povukao kontru gostiju i stavio tačku na ovaj meč.

Ima nešto u tom Tosnu. Setite se da su nedavno savladali i favorizovani Arsenal iz Tule. Sa druge strane, svaka čast Lokomotivi na pobedama protiv CSKA u derbiju, Anžija i SKA, ali za ovakav poraz jednostavno nema opravdanja.

Nervozno, nedorečeno, ispod nivoa koji je Krasnodar dobrim igrama u prošloj sezoni sam sebi postavio kao zadatak. U šestom kolu prvenstva Rusije još jedna razočaravajuća partija Bikova i samo bod osvojen u duelu sa dosadašnjim fenjerašem Amkarom (1:1) kao uvertira za prvi megdan sa Crvenom zvezdom u plej ofu za plasman u Ligu Evrope.

To koliko je Amkar u stvari loš, možda najbolje pokazuje podatak da u prvih šet kola nije postigao ni gol, iako je za protivnike imao i sasvim prosečne ekipe poput Ahmata, Anžija, Ufe... Da se malo našalimo: Krasnodaru nije dao gol samo onaj što je žurio na Lastu.

Naravno, bilo bi pogubno za crveno-bele da potcene Krasnodar. Čini se i nemoguće, jer je svima dobro poznato koliko je desetina miliona skrcano u taj tim. Međutim, ovog leta nešto se pokvarilo u timu Igora Šalimova.

Imao je Krasnodar vođstvo od 1:0 koje mu je doneo lep pogodak 25-godišnjeg švedskog veziste Viktora Klasaona, ali je sve palo u vodu posle kolektivne amezije defanzivaca domaćeg tima u 76. minut. U tom trenutku svi odbrambeni fudbaleri Krasnodara zaboravili su - da se brane. Mihail Gašenkov je bio tu da kazni grešku Bikova, koji su tako ostali na petom mestu na tabeli pošto su u poslednja četiri kola ostvarili samo jednu pobedu.

Strelci su bili Leandro Paredes, Aleksandar Kokorin, Daler Kuzjajev i Juri Žirkov. Da je trebalo, dao bi ih Zenit i više.

RUSIJA 1, šesto kolo:

Subota:

Ufa - Rostov 1:4 (0:0)
/Vanek 55 - Gačan 57, Kalačev 64, 66, Mevlja 77/

CSKA - Spartak Moskva 2:1 (0:0)
/Šenikov 83, Vitinjo 85 - Pašalić 48/

Anži - Dinamo Moskva 1:3 (1:2)
/Jakovlev 9 - Bećiraj 15, Pančenko 34, 76pen/

Nedelja:

SKA - Rubin 1:1 (0:0)
/Hristov 82 - Caktaš 90+2/

Lokomotiva Moskva - Tosno 0:2 (0:0)
/Černov 51, Zabolotnji 90+5/

Zenit - Ahmat 4:0 (1:0)
/Paredes 28, Kokorin 50, Kuzjajev 68, Žirkov 84/

Krasnodar - Amkar 1:1 (1:0)
/Klason 25 - Gaščenkov 76/

Ponedeljak:

18.30: Arsenal Tula - Ural

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar