СЛС: Партизан у финишу до три бода у Новом Саду!

Партизан је победио Војводину у Новом Саду минималним резултатом 1:0 и нанео јој први пораз ове сезоне у Суперлиги.  Остојић у 89. решио енигму: Роцков је бранио све, али куцање за победу Партизана - НЕ! Црно-бели у дербију петог кола савладали Војводину - 1:0.

Фудбал 13.08.2017 | 23:00
СЛС: Партизан у финишу до три бода у Новом Саду!
Једини гол на мечу постигао је Остојић у 89. минуту меча.

Црно-бели су се тиме на табели бодовно изједначили са Новосађанима (12 бодова) после неочекиваног пораза у претходном колу од Вождовца.

Партизан је у среду доживео први пораз у Суперлиги после годину дана и сада се победом против Војводине вратио на победнички колосек. 

Војводина је традиционално противник са којим Партизан тешко излази на крај. Тако је било и овог пута. У утакмици која није обиловала приликама на страни Војводине Партизан је из неколико изгледних прилика успео да постигне гол. 

Главни разлог што црно-бели нису већ у првом полувремену имали два гола предности посла ударца главом Тавамбе и ногом Суме је голман Војводине Роцков који је спасио неколико невероватних удараца противника. 

Војводина се после уводних 20 минута утакмице ослободила притиска Партизана, почела је да напада, али су напади једних и других деловало јалово до краја полувремена. 

Друго полувреме донело је нешто занимљивију и динамичнију игру у којој је Партизан показивао више енергије да нападне. Једину праву прилику Војводина је имала после шута Суботића са дистанце, док је на другој страни и у другом делу било неколико опаснијих напада. 

Прве знаке несигурности голман Војводине је показао у самом финишу меча и Партизан је то искористио после корнера који је извео Петар Ђуричковић. У шеснаестерцу се снашао Остојић који главом закуцава лопту у мрежу за велико славље навијача који су дошли у Нови Сад да подрже црно-беле. 

Партизан сада има 12 бодова колико и Војводина, која више није једина непоражена екипа уз Црвену звезду, а у Суперлиги Новосађани више нису ни једини који нису примили гол.

Спас у последњи час! Све је бранио Емил Роцков, претио да заустави Парни ваљак, а онда је из траве „Карађорђа“ изникао Бојан Остојић, главом закуцао лопту у мрежу и вратио црно-беле на победнички колосек. Три бода у дербију петог кола Суперлиге донео је човек од кога се то, вероватно, најмање очекивало, али који је епитет дискретног хероја у очима Гробара апсолутно заслужио - 1:0.

На центаршут резервисте Петра Ђуричковића у 89. минуту, Остојићје био највиши у петерцу домаћег састава, „затегао“ главом и погодио мрежу до тог тренутка одличног голмана Војводине, који би, да није било тог потеза, сигурно постао јунак меча. Можда и кола.

Овако, слава припада Партизану... И његовом искусном штоперу.

Био је то други погодак Остојића откако носи дрес клуба из Хумске 1. Савршен тренутак да улепша дане славља на приватном плану (у четвртак постао отац), али и да извуче екипу Мирослава Ђукића из проблема у којима је била од пораза у минулом колу, а претио јој је губитак још два бода у Новом Саду. Овако, првак државе је показао одлику велике екипе, да побеђује или се спасава и кад не игра добро, што би требало да поправи атмосферу у клубу у освит дуела са Видеотоном (четвртак, 21.00).

Све је могло да буде другачије због мадог голмана Војводине, Емила Роцкова. До тог, испоставиће се, пресудног детаља, 22-годишњи чувар мреже бранио је све и претио да буде овенчан епитетом јунака првог великог суперлигашког окршаја ове сезоне. Одбијао је налете Партизана на сензационалан начин. У првом полувремену два покушаја Леандреа Тавамбе - најпре луцидан ударац Камерунца близу прве стативе, па зицер главом, „извађен“ на гол линији - пре тога стрелу Сејдубе Суме са ивице казненог простора, а у другом делу попут хоботнице у корнере буквално врховима прстију прослеђивао лопту после опасних слободних удараца новајлије из Слована.

Све док се испред њега није појавио Бојан Остојић.

Партизан је из ваздуха, мало раније (76. минут) могао да осигура победу. Није због Ренана да Силве. Бразилски штопер водио је велику битку са Тавамбом, касније и Ђорђем Јовановићем и управо је резервном нападачу црно-белих главом одбио зицер на гол-линији, што је пре пресуде била најбоља шанса за београдски састав.

Без повређених Ђурђевића и Косовића, ровитог Евертона, са доста промена у стартних 11 (нови голман Марко Јовичић без много посла и довољно сигурни Немања Р. Милетић), Партизан је у Новом Саду имао проблеме у организаицји игре и у завршници. Зато је добио на стабилности, јер су Милан Радин и поменути штопер Милетић донели осигурање пред последњом линијом и свели Војводину на мали број покушаја.

Тим Ненада Ванића практично је био безопасан у првом делу, било је очигледно да је задовољан бодом и да иде на „нулу“, мало тога о офанзиви урадили су Филип Малбашић и Јозеф Бемпах. Све до последњих 20-ак минута, кад је домаћин решио да макар мало ризикује. Тад су покушали Немања Суботић (два ударца с дистанце), мало енергије у нападу донео је резервиста Стефан Михајловић, имао је један шут и Малбашић (блокидао Остојић) и то је било све од Лала.

Утисак је, неодлучних и неспремних да после покера победа без примљеног гола одлучније нападну шампиона.

СУПЕРЛИГА, ПЕТО КОЛО

ВОЈВОДИНА - ПАРТИЗАН 0:1 (0:0)
/Остојић 89/

Стадион Карађорђе
Судија: Милорад Мажић
Жути картон: Јевтовић, Радин (Партизан)

ВОЈВОДИНА: Роцков - Лакићевић, Планић, Да Силва, Бурековић - Вукасовић - Суботић, Јованчић (од 90. Нешковић), Месаровић (од 77. Михајловић), Бемпах - Малбашић (од 87. Антић). Тренер: Ненад Ванић.

ПАРТИЗАН: Јовичић – Вулићевић, Немања Р. Милетић, Остојић, Немања Г. Милетић – Радин, Јевтовић – Јанковић (од 86. Ђуричковић), Сума (од 79. Илић), Пантић (од 59. Јовановић) – Тавамба. Тренер: Мирослав Ђукић.

Суперлига, пето коло:

Недеља:

Црвена звезда - Бачка 3:1 (1:0)
/Пешић 38, Фримпонг 54, Рачић 86 - Чековић 81/

Земун - Чукарички 2:0 (1:0)
/Денић 15, Младеновић 56/

Војводина - Партизан 0:1 (0:0)
/Остојић 89/

Напредак - Борац Чачак 3:1 (1:0)
/Урошевић 42, Шљивић 58 пен, Вукановић 69 - Сјачић 81 пен/

Раднички Ниш - Рад 2:0 (1:0)
/Арсић 40, Стојановић 77/

Понедељак:

20.00: Спартак - Мачва
20.00: Вождовац - Јавор
20.00: Младост - Радник

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар