SLS: Partizan u finišu do tri boda u Novom Sadu!

Partizan je pobedio Vojvodinu u Novom Sadu minimalnim rezultatom 1:0 i naneo joj prvi poraz ove sezone u Superligi.  Ostojić u 89. rešio enigmu: Rockov je branio sve, ali kucanje za pobedu Partizana - NE! Crno-beli u derbiju petog kola savladali Vojvodinu - 1:0.

Fudbal 13.08.2017 | 23:00
SLS: Partizan u finišu do tri boda u Novom Sadu!
Jedini gol na meču postigao je Ostojić u 89. minutu meča.

Crno-beli su se time na tabeli bodovno izjednačili sa Novosađanima (12 bodova) posle neočekivanog poraza u prethodnom kolu od Voždovca.

Partizan je u sredu doživeo prvi poraz u Superligi posle godinu dana i sada se pobedom protiv Vojvodine vratio na pobednički kolosek. 

Vojvodina je tradicionalno protivnik sa kojim Partizan teško izlazi na kraj. Tako je bilo i ovog puta. U utakmici koja nije obilovala prilikama na strani Vojvodine Partizan je iz nekoliko izglednih prilika uspeo da postigne gol. 

Glavni razlog što crno-beli nisu već u prvom poluvremenu imali dva gola prednosti posla udarca glavom Tavambe i nogom Sume je golman Vojvodine Rockov koji je spasio nekoliko neverovatnih udaraca protivnika. 

Vojvodina se posle uvodnih 20 minuta utakmice oslobodila pritiska Partizana, počela je da napada, ali su napadi jednih i drugih delovalo jalovo do kraja poluvremena. 

Drugo poluvreme donelo je nešto zanimljiviju i dinamičniju igru u kojoj je Partizan pokazivao više energije da napadne. Jedinu pravu priliku Vojvodina je imala posle šuta Subotića sa distance, dok je na drugoj strani i u drugom delu bilo nekoliko opasnijih napada. 

Prve znake nesigurnosti golman Vojvodine je pokazao u samom finišu meča i Partizan je to iskoristio posle kornera koji je izveo Petar Đuričković. U šesnaestercu se snašao Ostojić koji glavom zakucava loptu u mrežu za veliko slavlje navijača koji su došli u Novi Sad da podrže crno-bele. 

Partizan sada ima 12 bodova koliko i Vojvodina, koja više nije jedina neporažena ekipa uz Crvenu zvezdu, a u Superligi Novosađani više nisu ni jedini koji nisu primili gol.

Spas u poslednji čas! Sve je branio Emil Rockov, pretio da zaustavi Parni valjak, a onda je iz trave „Karađorđa“ iznikao Bojan Ostojić, glavom zakucao loptu u mrežu i vratio crno-bele na pobednički kolosek. Tri boda u derbiju petog kola Superlige doneo je čovek od koga se to, verovatno, najmanje očekivalo, ali koji je epitet diskretnog heroja u očima Grobara apsolutno zaslužio - 1:0.

Na centaršut rezerviste Petra Đuričkovića u 89. minutu, Ostojićje bio najviši u petercu domaćeg sastava, „zategao“ glavom i pogodio mrežu do tog trenutka odličnog golmana Vojvodine, koji bi, da nije bilo tog poteza, sigurno postao junak meča. Možda i kola.

Ovako, slava pripada Partizanu... I njegovom iskusnom štoperu.

Bio je to drugi pogodak Ostojića otkako nosi dres kluba iz Humske 1. Savršen trenutak da ulepša dane slavlja na privatnom planu (u četvrtak postao otac), ali i da izvuče ekipu Miroslava Đukića iz problema u kojima je bila od poraza u minulom kolu, a pretio joj je gubitak još dva boda u Novom Sadu. Ovako, prvak države je pokazao odliku velike ekipe, da pobeđuje ili se spasava i kad ne igra dobro, što bi trebalo da popravi atmosferu u klubu u osvit duela sa Videotonom (četvrtak, 21.00).

Sve je moglo da bude drugačije zbog madog golmana Vojvodine, Emila Rockova. Do tog, ispostaviće se, presudnog detalja, 22-godišnji čuvar mreže branio je sve i pretio da bude ovenčan epitetom junaka prvog velikog superligaškog okršaja ove sezone. Odbijao je nalete Partizana na senzacionalan način. U prvom poluvremenu dva pokušaja Leandrea Tavambe - najpre lucidan udarac Kamerunca blizu prve stative, pa zicer glavom, „izvađen“ na gol liniji - pre toga strelu Sejdube Sume sa ivice kaznenog prostora, a u drugom delu poput hobotnice u kornere bukvalno vrhovima prstiju prosleđivao loptu posle opasnih slobodnih udaraca novajlije iz Slovana.

Sve dok se ispred njega nije pojavio Bojan Ostojić.

Partizan je iz vazduha, malo ranije (76. minut) mogao da osigura pobedu. Nije zbog Renana da Silve. Brazilski štoper vodio je veliku bitku sa Tavambom, kasnije i Đorđem Jovanovićem i upravo je rezervnom napadaču crno-belih glavom odbio zicer na gol-liniji, što je pre presude bila najbolja šansa za beogradski sastav.

Bez povređenih Đurđevića i Kosovića, rovitog Evertona, sa dosta promena u startnih 11 (novi golman Marko Jovičić bez mnogo posla i dovoljno sigurni Nemanja R. Miletić), Partizan je u Novom Sadu imao probleme u organizaicji igre i u završnici. Zato je dobio na stabilnosti, jer su Milan Radin i pomenuti štoper Miletić doneli osiguranje pred poslednjom linijom i sveli Vojvodinu na mali broj pokušaja.

Tim Nenada Vanića praktično je bio bezopasan u prvom delu, bilo je očigledno da je zadovoljan bodom i da ide na „nulu“, malo toga o ofanzivi uradili su Filip Malbašić i Jozef Bempah. Sve do poslednjih 20-ak minuta, kad je domaćin rešio da makar malo rizikuje. Tad su pokušali Nemanja Subotić (dva udarca s distance), malo energije u napadu doneo je rezervista Stefan Mihajlović, imao je jedan šut i Malbašić (blokidao Ostojić) i to je bilo sve od Lala.

Utisak je, neodlučnih i nespremnih da posle pokera pobeda bez primljenog gola odlučnije napadnu šampiona.

SUPERLIGA, PETO KOLO

VOJVODINA - PARTIZAN 0:1 (0:0)
/Ostojić 89/

Stadion Karađorđe
Sudija: Milorad Mažić
Žuti karton: Jevtović, Radin (Partizan)

VOJVODINA: Rockov - Lakićević, Planić, Da Silva, Bureković - Vukasović - Subotić, Jovančić (od 90. Nešković), Mesarović (od 77. Mihajlović), Bempah - Malbašić (od 87. Antić). Trener: Nenad Vanić.

PARTIZAN: Jovičić – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić – Radin, Jevtović – Janković (od 86. Đuričković), Suma (od 79. Ilić), Pantić (od 59. Jovanović) – Tavamba. Trener: Miroslav Đukić.

Superliga, peto kolo:

Nedelja:

Crvena zvezda - Bačka 3:1 (1:0)
/Pešić 38, Frimpong 54, Račić 86 - Čeković 81/

Zemun - Čukarički 2:0 (1:0)
/Denić 15, Mladenović 56/

Vojvodina - Partizan 0:1 (0:0)
/Ostojić 89/

Napredak - Borac Čačak 3:1 (1:0)
/Urošević 42, Šljivić 58 pen, Vukanović 69 - Sjačić 81 pen/

Radnički Niš - Rad 2:0 (1:0)
/Arsić 40, Stojanović 77/

Ponedeljak:

20.00: Spartak - Mačva
20.00: Voždovac - Javor
20.00: Mladost - Radnik

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar