ПЛ: ''Пијевци'' покварили повратак Њукаслу!

Шелви частио Певце! Тотенхем славио у Њукаслу на премијери (2:0) са играчем више.  Глупост Џонџа Шелвија уништила Њукасл! "Свраке" поражен код куће од Тотенхема 0:2, у првом колу нове сезоне Премијер лиге. При резултату 0:0 фудбалер Њукасла добио црвени картон јер је ударио противника.

Фудбал 13.08.2017 | 16:45
ПЛ: ''Пијевци'' покварили повратак Њукаслу!
Тријумфално је нову сезону отворио и Тотенхем, који је славио на препуном Сент Џејмс Парку против Њукасла са 2:0 за сигуран почетак нове сезоне у Премијер лиги.

Дуго се повратник у елиту држао, упркос кадровским проблемима и губитку чак два дефанзивца због повреда у првом делу (Дамета и Лежена) тим Рафе Бенитеза се мушки борио, али када је Џонџо Шелви због глупог гажења Деле Алија у 48. минуту добио црвени картон, видело се у ком смеру иде ова утакмица. Тотенхем је тај поклон искористио, а за само десетак минута головима Делеа Алија у 61. и Бена Дејвиса у 70. минуту, после стварно лепих акција ,разрешио је сваку дилему око коначног исхода овог меча. 

Све је у игри Певаца функционисало сасвим добро данас, једино што је било приметно да најбољи стрелац Хари Кејн још увек спава. Репрезентативац Енглеске је имао неколико шанси (погодио и стативу) па је наставио очајни низ без поготка у авгусуту месецу у Премијер лиги. Такође, није успео ни да постигне 100. гол у белом дресу Певаца у каријери, али докле год остали погађају, нема зиме за Певце.

Њукасл се испоставио као чврста екипа, али и играчки лимитирана и тешко да их очекује ишта озбиљније од борбе за опстанак, ако се не појача до краја прелазног рока. Српски репрезентативац Александар Митровић преседео је читав меч на клупи за резерве. 

Њукасл је у првој утакмици по повартку у Премијер лигу доживео пораз. Тотенхем је и ове сезоне најавио напад на титулу, а бољи почетак од 2:0 у гостима Маурисио Покетино није могао да замисли.

"Певци" су тако сачували невероватан скор који имају од почетка сезоне 2015/16, а он износи 13-0-0 и гол разлику 36:5 - против екипа које су те сезоне ушле из Чемпионшипа.

Препун Сент Џејмс Парк могао је да види борбене "свраке", којима је крила сломио Џонџо Шелви!

Фудбалер који је прошао кроз све селекције енглеске репрезентације прошле сезоне кажњен је пет утакмица суспензије морао је да плати 100.000 фунти због расистичких увреда на рачун мароканског фудбалера из редова Вулверхемптона, Романа Саиша.

Брујало је Острво о овом инциденту крајем 2016, а још више ће после меча са Тотенхемом!

Шелви је ничим изазван у 48. минуту, при резултату 0:0, нагазио Бамиделеа Алија, сина Нигеријца и Британке. Мислио је да ће његов неспортски гест остати скривен, али је искусни Андре Маринер све видео и играчу Њукасла показао директан црвени картон.

Колико је отежао својој екипи убрзо се видело...

Управо је Али у 61. минуту, после сјајног центаршута Кристијана Ериксена, "запливао" и довео екипу из Лондона до предности.

Данац је у 70. уписао још једну асистенцију, али је други гол Тотенхема плод феноменалне акције и сигурне реализације Бена Дејвиса.

Рафаел Бенитез није пружио шансу Александру Митровићу. Српски репрезентативац је цео меч преседио на клупи, иако је Шпанац извршио све три измене.

Сјајна увертира за први дерби који "певце" очекује већ наредног викенда код куће са Челсијем. Њукасл ће у госте Хадерсфилду.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 1. КОЛО:

Арсенал - Лестер 4:3 (2:2)
/Лаказет 2, Велбек 45, Ремзи 83, Жиру 85 – Оказаки 5, Варди 29, 56/

Субота:
Вотфорд - Ливерпул 3:3 (2:1)
/Окака 8, Дукур 32, Бритос 90+3 - Мане 29, Фирмино 55 пен, Салах 57/

Челси - Барнли 2:3 (0:3)
/Мората 69, Луиз 88 - Воукс 24, 43, Ворд 39/

Кристал Палас - Хадерсфилд 0:3 (0:2)
/Ворд 23. аутогол, Муни 26, 78/

Евертон - Стоук 1:0 (1:0)
/Руни 46/

Саутемптон - Свонси 0:0

ВБА - Борнмут 1:0 (1:0)
/Хегази 31/

Брајтон - Манчестер Сити 0:2 (0:0)
/Агуеро 70, Данк 75. аутогол/

Недеља:

Њукасл - Тотенхем 0:2 (0:0)
/Али 61, Дејвис 70/

17.00: Ман. јунајтед - Вест Хем

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар