PL: ''Pijevci'' pokvarili povratak Njukaslu!

Šelvi častio Pevce! Totenhem slavio u Njukaslu na premijeri (2:0) sa igračem više.  Glupost Džondža Šelvija uništila Njukasl! "Svrake" poražen kod kuće od Totenhema 0:2, u prvom kolu nove sezone Premijer lige. Pri rezultatu 0:0 fudbaler Njukasla dobio crveni karton jer je udario protivnika.

Fudbal 13.08.2017 | 16:45
PL: ''Pijevci'' pokvarili povratak Njukaslu!
Trijumfalno je novu sezonu otvorio i Totenhem, koji je slavio na prepunom Sent Džejms Parku protiv Njukasla sa 2:0 za siguran početak nove sezone u Premijer ligi.

Dugo se povratnik u elitu držao, uprkos kadrovskim problemima i gubitku čak dva defanzivca zbog povreda u prvom delu (Dameta i Ležena) tim Rafe Beniteza se muški borio, ali kada je Džondžo Šelvi zbog glupog gaženja Dele Alija u 48. minutu dobio crveni karton, videlo se u kom smeru ide ova utakmica. Totenhem je taj poklon iskoristio, a za samo desetak minuta golovima Delea Alija u 61. i Bena Dejvisa u 70. minutu, posle stvarno lepih akcija ,razrešio je svaku dilemu oko konačnog ishoda ovog meča. 

Sve je u igri Pevaca funkcionisalo sasvim dobro danas, jedino što je bilo primetno da najbolji strelac Hari Kejn još uvek spava. Reprezentativac Engleske je imao nekoliko šansi (pogodio i stativu) pa je nastavio očajni niz bez pogotka u avgusutu mesecu u Premijer ligi. Takođe, nije uspeo ni da postigne 100. gol u belom dresu Pevaca u karijeri, ali dokle god ostali pogađaju, nema zime za Pevce.

Njukasl se ispostavio kao čvrsta ekipa, ali i igrački limitirana i teško da ih očekuje išta ozbiljnije od borbe za opstanak, ako se ne pojača do kraja prelaznog roka. Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović presedeo je čitav meč na klupi za rezerve. 

Njukasl je u prvoj utakmici po povartku u Premijer ligu doživeo poraz. Totenhem je i ove sezone najavio napad na titulu, a bolji početak od 2:0 u gostima Maurisio Poketino nije mogao da zamisli.

"Pevci" su tako sačuvali neverovatan skor koji imaju od početka sezone 2015/16, a on iznosi 13-0-0 i gol razliku 36:5 - protiv ekipa koje su te sezone ušle iz Čempionšipa.

Prepun Sent Džejms Park mogao je da vidi borbene "svrake", kojima je krila slomio Džondžo Šelvi!

Fudbaler koji je prošao kroz sve selekcije engleske reprezentacije prošle sezone kažnjen je pet utakmica suspenzije morao je da plati 100.000 funti zbog rasističkih uvreda na račun marokanskog fudbalera iz redova Vulverhemptona, Romana Saiša.

Brujalo je Ostrvo o ovom incidentu krajem 2016, a još više će posle meča sa Totenhemom!

Šelvi je ničim izazvan u 48. minutu, pri rezultatu 0:0, nagazio Bamidelea Alija, sina Nigerijca i Britanke. Mislio je da će njegov nesportski gest ostati skriven, ali je iskusni Andre Mariner sve video i igraču Njukasla pokazao direktan crveni karton.

Koliko je otežao svojoj ekipi ubrzo se videlo...

Upravo je Ali u 61. minutu, posle sjajnog centaršuta Kristijana Eriksena, "zaplivao" i doveo ekipu iz Londona do prednosti.

Danac je u 70. upisao još jednu asistenciju, ali je drugi gol Totenhema plod fenomenalne akcije i sigurne realizacije Bena Dejvisa.

Rafael Benitez nije pružio šansu Aleksandru Mitroviću. Srpski reprezentativac je ceo meč presedio na klupi, iako je Španac izvršio sve tri izmene.

Sjajna uvertira za prvi derbi koji "pevce" očekuje već narednog vikenda kod kuće sa Čelsijem. Njukasl će u goste Hadersfildu.

PREMIJER LIGA - 1. KOLO:

Arsenal - Lester 4:3 (2:2)
/Lakazet 2, Velbek 45, Remzi 83, Žiru 85 – Okazaki 5, Vardi 29, 56/

Subota:
Votford - Liverpul 3:3 (2:1)
/Okaka 8, Dukur 32, Britos 90+3 - Mane 29, Firmino 55 pen, Salah 57/

Čelsi - Barnli 2:3 (0:3)
/Morata 69, Luiz 88 - Vouks 24, 43, Vord 39/

Kristal Palas - Hadersfild 0:3 (0:2)
/Vord 23. autogol, Muni 26, 78/

Everton - Stouk 1:0 (1:0)
/Runi 46/

Sautempton - Svonsi 0:0

VBA - Bornmut 1:0 (1:0)
/Hegazi 31/

Brajton - Mančester Siti 0:2 (0:0)
/Aguero 70, Dank 75. autogol/

Nedelja:

Njukasl - Totenhem 0:2 (0:0)
/Ali 61, Dejvis 70/

17.00: Man. junajted - Vest Hem

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar