Суперкуп: Ако неко може да заустави ''Краља''...

Барселона дочекује Реал Мадрид у првом мечу финала Суперкупа Шпаније.

Фудбал 13.08.2017 | 14:45
Суперкуп: Ако неко може да заустави ''Краља''...
Реал Мадрид делује неумољиво, непобедиво. Првак је Лиге шампиона, освојио је Суперкуп Европе и сада иде по још један трофеј – Суперкуп Шпаније! Тамо ће му на путу стајати Барселона, и то је можда права прилика да видимо може ли неко да стане на реп Краљу.

Играће се двомеч. У првој утакмици домаћин ће бити Барселона 13. августа, док ће се реванш играти 16. августа на Сантјаго Бернабеуу.

Реал Мадрид је изборио учешће у овој утакмици као првак Шпаније, док је Барселона дошла до ње као освајач Купа краља. Биће то први пут да гледамо Ел Класико у Суперкупу још од 2012. године, што значи да нас очекује можда најбољи Суперкуп Шпаније у последњих пет година.

Поред чињенице да ће Реал Мадрид ову утакмицу дочекати пренапумпаног самопоуздања, треба рећи и да Барса није у најбољем моменту јер је осврнута на трансфер пијацу после одласка Нејмара и сада ужурбано тражи замену. Када се сагледа тренутни моментум, делује да је Реал фаворит и на папиру ближи победи у предстојећем дуелу.

У сваком случају треба очекивати доста голова. Јер последња два међусобна дуела завршена су победом Барселоне од 3:2. Дакле, отишло је у 5+. Реал је гледајући од 21. новембра 2015. године до данас добио само једну утакмицу против Барсе и то 2. априла 2016. Од тада не зна за тријумф.

Краљевски клуб није освојио Суперкуп Шпаније још од 2012. године када је у финалу тукао управо Барселону, тако да ће имати велики мотив да пребогатој ризници дода још један трофеј. Да би то урадио мораће да се избори са браниоцом трофеја Барселоном која је прошле године била боља од Севиље.

Иначе, Барселона је најуспешнији тим у Суперкупу Шпаније са 12 освојених трофеја и девет других места, док је Реал освојио девет пута овај трофеј и пет пута био други.

Чека нас права фудбалска посластица.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ УТАКМИЦА

БАРСЕЛОНА

ЈУВЕНТУС (Н), ПРИЈАТЕЉСКА 2:1
МАН. ЈУНАЈТЕД (Н), ПРИЈАТЕЉСКА 1:0
РЕАЛ МАДРИД (Н), ПРИЈАТЕЉСКА 3:2
ХИМНАСТИК (Г), ПРИЈАТЕЉСКА 1:1
ШАПЕКОЕНСЕ (Д), ПРИЈАТЕЉСКА 5:0

РЕАЛ МАДРИД

МАН. ЈУНАЈТЕД (Н), ПРИЈАТЕЉСКА 1:1 – ПЕН. 1:2
МАН. СИТИ (Н), ПРИЈАТЕЉСКА 1:4
БАРСЕЛОНА (Н), ПРИЈАТЕЉСКА 2:3
МЛС ОЛ-СТАРС (Г), ПРИЈАТЕЉСКА 1:1 – ПЕН. 4:2
МАН. ЈУНАЈТЕД (Н), УЕФА СУПЕРКУП 2:1

Пројектовани састави:

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Тер Штеген - Видал, Пике, Умтити, Алба - Инијеста, Бускетс, Ракитић - Меси, Суарез, Деулофеу;

РЕАЛ МАДРИД (4-3-3): Навас - Карвахал, Варан, Рамос, Марсело - Крос, Каземиро, Иско - Бејл, Бензема, Роналдо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар