Superkup: Ako neko može da zaustavi ''Kralja''...

Barselona dočekuje Real Madrid u prvom meču finala Superkupa Španije.

Fudbal 13.08.2017 | 14:45
Superkup: Ako neko može da zaustavi ''Kralja''...
Real Madrid deluje neumoljivo, nepobedivo. Prvak je Lige šampiona, osvojio je Superkup Evrope i sada ide po još jedan trofej – Superkup Španije! Tamo će mu na putu stajati Barselona, i to je možda prava prilika da vidimo može li neko da stane na rep Kralju.

Igraće se dvomeč. U prvoj utakmici domaćin će biti Barselona 13. avgusta, dok će se revanš igrati 16. avgusta na Santjago Bernabeuu.

Real Madrid je izborio učešće u ovoj utakmici kao prvak Španije, dok je Barselona došla do nje kao osvajač Kupa kralja. Biće to prvi put da gledamo El Klasiko u Superkupu još od 2012. godine, što znači da nas očekuje možda najbolji Superkup Španije u poslednjih pet godina.

Pored činjenice da će Real Madrid ovu utakmicu dočekati prenapumpanog samopouzdanja, treba reći i da Barsa nije u najboljem momentu jer je osvrnuta na transfer pijacu posle odlaska Nejmara i sada užurbano traži zamenu. Kada se sagleda trenutni momentum, deluje da je Real favorit i na papiru bliži pobedi u predstojećem duelu.

U svakom slučaju treba očekivati dosta golova. Jer poslednja dva međusobna duela završena su pobedom Barselone od 3:2. Dakle, otišlo je u 5+. Real je gledajući od 21. novembra 2015. godine do danas dobio samo jednu utakmicu protiv Barse i to 2. aprila 2016. Od tada ne zna za trijumf.

Kraljevski klub nije osvojio Superkup Španije još od 2012. godine kada je u finalu tukao upravo Barselonu, tako da će imati veliki motiv da prebogatoj riznici doda još jedan trofej. Da bi to uradio moraće da se izbori sa braniocom trofeja Barselonom koja je prošle godine bila bolja od Sevilje.

Inače, Barselona je najuspešniji tim u Superkupu Španije sa 12 osvojenih trofeja i devet drugih mesta, dok je Real osvojio devet puta ovaj trofej i pet puta bio drugi.

Čeka nas prava fudbalska poslastica.

POSLEDNJIH PET UTAKMICA

BARSELONA

JUVENTUS (N), PRIJATELJSKA 2:1
MAN. JUNAJTED (N), PRIJATELJSKA 1:0
REAL MADRID (N), PRIJATELJSKA 3:2
HIMNASTIK (G), PRIJATELJSKA 1:1
ŠAPEKOENSE (D), PRIJATELJSKA 5:0

REAL MADRID

MAN. JUNAJTED (N), PRIJATELJSKA 1:1 – PEN. 1:2
MAN. SITI (N), PRIJATELJSKA 1:4
BARSELONA (N), PRIJATELJSKA 2:3
MLS OL-STARS (G), PRIJATELJSKA 1:1 – PEN. 4:2
MAN. JUNAJTED (N), UEFA SUPERKUP 2:1

Projektovani sastavi:

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen - Vidal, Pike, Umtiti, Alba - Inijesta, Buskets, Rakitić - Mesi, Suarez, Deulofeu;

REAL MADRID (4-3-3): Navas - Karvahal, Varan, Ramos, Marselo - Kros, Kazemiro, Isko - Bejl, Benzema, Ronaldo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar