Партизан први пут и без Ђуке и без Леа?!

Ово би, према сазнањима портала Мондо, требало да буде састав црно-белих за дерби у Новом Саду.  Партизан у Новом Саду: Радин, Милетић, Јовичић ДА – Евертон и Ђурђевић НЕ! Неколико промена Мирослава Ђукића за дерби са Војводином.

Фудбал 13.08.2017 | 15:00
Партизан први пут и без Ђуке и без Леа?!
Први пут од када су један за другим дошли у Хумску лета 2016. и потом на путу ка "дуплој круни" постигли заједно 54 гола, и Урош Ђурђевић и Леонардо да Силва Соуза биће ван терена у исто време.

До сада, додуше ретко, догађало се да утакмицу не почне једна половина "Ђу-Ле" тандема.

Ипак, одласком Леонарда у Ал Ахли чекао се први Ђурђевићев изостанак да се ова серија испуњена победама и головима званично прекине, а лоша ствар по црно-беле је што ће се то, највероватније, догодити баш вечерас на "Карађорђу" у једном од дербија сезоне 2017/18.

Мондо сазнаје из поузданих извора да ће Партизан као гост напасти Војводину од 19 часова, уз директан пренос на Арени спорт 1, са 22-годишњим Марком Јовичићем на голу и без стрелца пет погодака ове сезоне, повређеног Ђурђевића.

Иако се шампион Србије у међувремену договорио са репрезентативним голманом Владимиром Стојковићем о повратку у клуб после три и по године, несигурног Филипа Кљајића у Новом Саду замениће "Партизанова беба" Јовичић, који је до сада бранио само два пута - прошле сезоне у поразу од Радничког из Ниша 0:1 и у првој утакмици ове сезоне, у победи над екипом Будућности из Подгорице 2:0.

Према сазнањима нашег портала, састав Партизана за меч са екипом која је у претходна четири кола освојила максималних 12 бодова без да је примила гол (8:0) требало би да изгледа овако:

Јовичић - Вулићевић, Н. Р. Милетић, Остојић, Н. Г. Милетић - Радин, Јевтовић - Јанковић, Сума, Пантић – Тавамба.

Време је за први велики дерби Суперлиге. Досад резултатски савршеној Војводини, иза које су четири победе без примљеног гола, на ноге долази шампион државе (19.00, ТВ Аренаспорт 1). У знатно измењеном и свакако не најјачем саставу, бар не на папиру. Све у покушају да брзопотезно избрише минус из ванредног кола од Вождовца и навијачима пружи наду у освит првог дуела баража за пласман у Лигу Европе.

Партизан ће у Нови Сад са неколико промена у стартних 11. Вертоватних, не и потврђених, мада како сад ствари стоје, Мирослав Ђукић ће најпре да промени голмана. Извесно је да се после серије киксева ФилипКљајић сели на клупу, а новост је да га, уместо очекиваног Немање Стевановића, мења Марко Јовичић. Струка црно-белих проценила је да је 22-годишњи Београђанин у овом тренутку одговарајуће решење, бар док се не реализује позајмица Владимира Стојковића, који ће – извесно је – бранити почев од утакмице са Видеотоном.

Иначе, Јовичић је на предлог бившег тренера Партизана Ивана Томића прекомандован из Телеоптика у први тим у зиму 2016. и досад је уписао само један званичан меч за црно-беле, на гостовању Радничком у Нишу 15. маја прошле године (0:1).

Очекује се да Ђукић промени и штопера. Претходних дана говорило се како је Лазар Ћирковић због слабог издања у сусрету са Змајевима „на леду“ и да би могао да га замени Немања Г. Милетић, новајлија из Вестерлоа, који је засад махом дејствовао у улози десног бека, кад је мењао уморног Мирослава Вулићевића. Уколико се нешто драстично не промени, Милетић ће овога пута у срце одбране, заједно са Бојаном Остојићем.

Требало је, после једне утакмице паузе због лакше повреде, да се у првих 11 врати Евертон Луиз, међутим, Бразилац још није фит и уместо њега, у пару са Марком Јевтовићем на местима задњих везних, играће још једна „радилица“ Милан Радин. Рођен Новосађанин је оставио одличан утисак код навијача и убедио струку да га накнадно допише на списак играча за УЕФА такмичења.

Претпоставља се како ће Ђукић направити још две рокаде у везном реду. Све су условљене повредом Уроша Ђурђевића. С обзиром да први шпиц Парног ваљка не може да игра (има велики оток изнад колена, зарађен у уводу меча са Вождовцем) најистуренији би требало да буде Леандре Тавамба, а иза Камерунца, у офанзивној линији, распоређени с десна на лево, очекују се: Марко Јанковић, Сејдуба Сума и Данило Пантић.

Све под условом, наравно, да Мирослав Ђукић не посегне за још једном рокадом. Ако све буде како је најављено, Партизан би требало да заигра у следећем саставу:

Јовичић – Вулићевић, Немања Р. Милетић, Остојић, Немања Г. Милетић – Радин, Јевтовић – Јанковић, Сума, Пантић – Тавамба.

Ненад Ванић не би требало много да ротира у односу на претходне утакмице: Роцков - Лакићевић, Планић, Да Силва, Бурековић - Вукасовић - Суботић, Јованчић, Месаровић, Бемпах - Малбашић. 

Тренер Мирослав Ђукић у ситуацији је да после пораза од Вождовца 1:3, прошле среде у Хумској, мора и да одмара и да опоравља играче, али и да јури победу на стадиону на којем су црно-бели тријумфовали само једном од 2012. године.

Дерби 5. кола Суперлиге водиће наш најбољи арбитар, Милорад Мажић.

Већ у четвртак Партизан се састаје са Видеотоном у првој утакмици плеј-оф рунде квалификација за Лигу Европе (Мађари су синоћ остварили драматичну победу са беле тачке у 96. минуту голом бившег играча Партизана), међутим првак Србије не би смео себи да дозволи и други пораз у стартних пет кола, тим пре што су београдски и новосадски црвено-бели остварили стопостотан учинак до сада.

Скор у мечевима између Војводине и Партизана у Новом Саду је 21-22-34 (89:117), а укупно 37-34-80 (170:271).

Последњи пораз на свом терену, Воша је доживела 19. марта од Младости из Лучана (1:2).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар