Partizan prvi put i bez Đuke i bez Lea?!

Ovo bi, prema saznanjima portala Mondo, trebalo da bude sastav crno-belih za derbi u Novom Sadu.  Partizan u Novom Sadu: Radin, Miletić, Jovičić DA – Everton i Đurđević NE! Nekoliko promena Miroslava Đukića za derbi sa Vojvodinom.

Fudbal 13.08.2017 | 15:00
Partizan prvi put i bez Đuke i bez Lea?!
Prvi put od kada su jedan za drugim došli u Humsku leta 2016. i potom na putu ka "duploj kruni" postigli zajedno 54 gola, i Uroš Đurđević i Leonardo da Silva Souza biće van terena u isto vreme.

Do sada, doduše retko, događalo se da utakmicu ne počne jedna polovina "Đu-Le" tandema.

Ipak, odlaskom Leonarda u Al Ahli čekao se prvi Đurđevićev izostanak da se ova serija ispunjena pobedama i golovima zvanično prekine, a loša stvar po crno-bele je što će se to, najverovatnije, dogoditi baš večeras na "Karađorđu" u jednom od derbija sezone 2017/18.

Mondo saznaje iz pouzdanih izvora da će Partizan kao gost napasti Vojvodinu od 19 časova, uz direktan prenos na Areni sport 1, sa 22-godišnjim Markom Jovičićem na golu i bez strelca pet pogodaka ove sezone, povređenog Đurđevića.

Iako se šampion Srbije u međuvremenu dogovorio sa reprezentativnim golmanom Vladimirom Stojkovićem o povratku u klub posle tri i po godine, nesigurnog Filipa Kljajića u Novom Sadu zameniće "Partizanova beba" Jovičić, koji je do sada branio samo dva puta - prošle sezone u porazu od Radničkog iz Niša 0:1 i u prvoj utakmici ove sezone, u pobedi nad ekipom Budućnosti iz Podgorice 2:0.

Prema saznanjima našeg portala, sastav Partizana za meč sa ekipom koja je u prethodna četiri kola osvojila maksimalnih 12 bodova bez da je primila gol (8:0) trebalo bi da izgleda ovako:

Jovičić - Vulićević, N. R. Miletić, Ostojić, N. G. Miletić - Radin, Jevtović - Janković, Suma, Pantić – Tavamba.

Vreme je za prvi veliki derbi Superlige. Dosad rezultatski savršenoj Vojvodini, iza koje su četiri pobede bez primljenog gola, na noge dolazi šampion države (19.00, TV Arenasport 1). U znatno izmenjenom i svakako ne najjačem sastavu, bar ne na papiru. Sve u pokušaju da brzopotezno izbriše minus iz vanrednog kola od Voždovca i navijačima pruži nadu u osvit prvog duela baraža za plasman u Ligu Evrope.

Partizan će u Novi Sad sa nekoliko promena u startnih 11. Vertovatnih, ne i potvrđenih, mada kako sad stvari stoje, Miroslav Đukić će najpre da promeni golmana. Izvesno je da se posle serije kikseva FilipKljajić seli na klupu, a novost je da ga, umesto očekivanog Nemanje Stevanovića, menja Marko Jovičić. Struka crno-belih procenila je da je 22-godišnji Beograđanin u ovom trenutku odgovarajuće rešenje, bar dok se ne realizuje pozajmica Vladimira Stojkovića, koji će – izvesno je – braniti počev od utakmice sa Videotonom.

Inače, Jovičić je na predlog bivšeg trenera Partizana Ivana Tomića prekomandovan iz Teleoptika u prvi tim u zimu 2016. i dosad je upisao samo jedan zvaničan meč za crno-bele, na gostovanju Radničkom u Nišu 15. maja prošle godine (0:1).

Očekuje se da Đukić promeni i štopera. Prethodnih dana govorilo se kako je Lazar Ćirković zbog slabog izdanja u susretu sa Zmajevima „na ledu“ i da bi mogao da ga zameni Nemanja G. Miletić, novajlija iz Vesterloa, koji je zasad mahom dejstvovao u ulozi desnog beka, kad je menjao umornog Miroslava Vulićevića. Ukoliko se nešto drastično ne promeni, Miletić će ovoga puta u srce odbrane, zajedno sa Bojanom Ostojićem.

Trebalo je, posle jedne utakmice pauze zbog lakše povrede, da se u prvih 11 vrati Everton Luiz, međutim, Brazilac još nije fit i umesto njega, u paru sa Markom Jevtovićem na mestima zadnjih veznih, igraće još jedna „radilica“ Milan Radin. Rođen Novosađanin je ostavio odličan utisak kod navijača i ubedio struku da ga naknadno dopiše na spisak igrača za UEFA takmičenja.

Pretpostavlja se kako će Đukić napraviti još dve rokade u veznom redu. Sve su uslovljene povredom Uroša Đurđevića. S obzirom da prvi špic Parnog valjka ne može da igra (ima veliki otok iznad kolena, zarađen u uvodu meča sa Voždovcem) najistureniji bi trebalo da bude Leandre Tavamba, a iza Kamerunca, u ofanzivnoj liniji, raspoređeni s desna na levo, očekuju se: Marko Janković, Sejduba Suma i Danilo Pantić.

Sve pod uslovom, naravno, da Miroslav Đukić ne posegne za još jednom rokadom. Ako sve bude kako je najavljeno, Partizan bi trebalo da zaigra u sledećem sastavu:

Jovičić – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić – Radin, Jevtović – Janković, Suma, Pantić – Tavamba.

Nenad Vanić ne bi trebalo mnogo da rotira u odnosu na prethodne utakmice: Rockov - Lakićević, Planić, Da Silva, Bureković - Vukasović - Subotić, Jovančić, Mesarović, Bempah - Malbašić. 

Trener Miroslav Đukić u situaciji je da posle poraza od Voždovca 1:3, prošle srede u Humskoj, mora i da odmara i da oporavlja igrače, ali i da juri pobedu na stadionu na kojem su crno-beli trijumfovali samo jednom od 2012. godine.

Derbi 5. kola Superlige vodiće naš najbolji arbitar, Milorad Mažić.

Već u četvrtak Partizan se sastaje sa Videotonom u prvoj utakmici plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope (Mađari su sinoć ostvarili dramatičnu pobedu sa bele tačke u 96. minutu golom bivšeg igrača Partizana), međutim prvak Srbije ne bi smeo sebi da dozvoli i drugi poraz u startnih pet kola, tim pre što su beogradski i novosadski crveno-beli ostvarili stopostotan učinak do sada.

Skor u mečevima između Vojvodine i Partizana u Novom Sadu je 21-22-34 (89:117), a ukupno 37-34-80 (170:271).

Poslednji poraz na svom terenu, Voša je doživela 19. marta od Mladosti iz Lučana (1:2).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar