Ђорђевић: Скидам капу за приступ момака!

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић је презадовољан приступом играча Србије у победи над Грчком.  Лучић: Добри смо, није ово право лице Грка! Кошаркаш Бајерна Владимир Лучић каже да је задовољан игром Србије у победи над Грчком на турниру "Трофеј Београда" 93:61 у суботу увече.

Кошарка 13.08.2017 | 15:30
Ђорђевић: Скидам капу за приступ момака!
"Орлови" су од Грка били бољи са 93:61 у свом првом мечу на турниру "Трофеј Београда".

"Мислим да је Грчка мало више осетила утакмицу од синоћ. Морамо да будемо поштени према свему и не треба да гледамо статистику и резултат. Ово су тренинг утакмице, радимо, спремамо се...", рекао је Ђорђевић новинарима после утакмице. 

Србија је победила Грчку пре свега захваљујући фанатичној и константној одбрани, али и захваљујући изванредном шуту са свих позиција. 

"Ми поред свега треба да гледамо у свој тањир, да гледамо своје ствари, да се окренемо нашој игири. Знамо шта нас чека, не бојимо се и не страхујемо. Хоћемо да изнесемо нашу кошарку на терен", додао је Ђорђевић. 

Грчка је играла без Јаниса Адетокумба, док за Србију нису играли Милош Теодосић, Немања Недовић, Мирослав Радуљица и Марко Симоновић. 

"Грчка је сјајна екипа... Ниједна екипа неће сада да отвори све карте, тако они данас нису уврстили Адетокумба, али није ни код нас било пар играча. Сигурно је да им он додаје квалитет, он је ол-стар играч, који је напредовао брзином светлости. Сигурно ће им дати много, атлетиком и физикалијама", рекао је српски селектор. 

Упитан да ли је задовољан приступом своје екипе на вечерашњој утакмици, селектор је у шали рекао, "Уопште нисам задовољан". 

Он подсећа да је утакмица контролна и да због тога не треба игру Србије и Грчке сводити на четири четвртине одигране у суботу увече. 

"Не треба гледати 40 минута ове утакмице. Могу да будем задовољан делом првог полувремена када је игра била на нивоу, пре свега њихова, није била борбена и одбрамбена. После у другом су имали неке петорке за које мислим да нису играли ни на тренингу. Треба само ићи даље. Заборавити ово данас, размишљати о сутрашњем дану. Ја бих волео да буде тежа утакмица. То нам треба, да играмо на једну лопту", рекао је Ђорђевић. 

"Моји играчи овако играју, таква им је карактеристика и мене то може само да радује. Скидам капу за приступ", додао је 'Сале Национале'. 

Публици се захвалио на подршци и позвао их и у недељу да дођу и испуне дворану "Александар Николић" на мечу против Црне Горе који се такође игра од 21.00 сат.

Лучић: Добри смо, није ово право лице Грка! Кошаркаш Бајерна Владимир Лучић каже да је задовољан игром Србије у победи над Грчком на турниру "Трофеј Београда" 93:61 у суботу увече.

Владимир Лучић је један од играча коме се претходних година никако није дало да заигра за национални дрес, углавном због повреда.

Против Грка је обукао национални дрес и на најбољи начин оправдао поверење селектора Саше Ђорђевића. Са 13 поена је уз Богдановића и Марјановића био један од најбољих на паркету.

"Прва права провера после силаска са Копаоника против врло озбиљне екипе Грчке. Можда се нису показали у најбољем светлу и сигурно ово није реално стање екипе. Није играла прва звезда плус су се вероватно осећале последице јучерашњег меча, али све у свему мислим да за прву праву проверу и проблеме које ми имамо с повредама, да смо изгледали прилично добро", рекао је Лучић после утакмице. 

Он сматра да је победа од 32 поена разлике нереална, посебно ако се узме у обзир да Грцима није играо Јанис Адетокумбо, али је задовољан како је играла Србија. 

"Мислим да је ипак нереалан, они граде своју игру око Јаниса и сигурно је друга екипа са њим на терену. Опет и они излазе из базичних припрема и не може да се очекује да у два дана играју две утакмице на високом нивоу. Али мислим да смо ми изненађујуће добро изгледали". 

После капитенске улоге и добрих игара у Партизану, отишао је у иностранство, а играње у националном дресу га је бар накратко вратило у престоницу Србије. 

"Свакоме од нас прија да се врати у Београд и већина нас је одавде и почела све и лепа је ствар вратити се овде играти и победити", нагласио је Лучић, који је прокоментарисао и наредног противника Србије у последњој утакмици "Трофеја Београда", репрезентацију Црне Горе. 

"Исто једна права екипа, долазе из дана одмора, они су можда и више у такмичарском ритму него ми тако да видећемо биће тешко, надам се да ће бити пун Пионир и да ћемо поновити добру игру и победу", каже Лучић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар